loader
Foto

Literatura în orele de Română. Schimbăm ceva sau totul e perfect? | VIDEO

Şcoala încurajează sau nu lectura? La TVR Cultural, scriitorul Cezar Paul Bădescu și Liviu Papadima, profesor la Litere, alături de moderatorul Tudor Călin Zarojanu, au dezbătut tema în emisiunea „De ce aş citi?”, în 7 mai, de la ora 15.00.  

 

Emisiunea care se preocupă să-i atragă spre lectură pe telespectatorii care nu prea citesc le-a propus telespetcatorilor, la ediţia din 7 mai, o temă de mare interes: literatura în orele de Limba Română. Emisiunea „De ce aş citi?” este difuzată la TVR Cultural în fiecare duminică, de la ora 15.00.

---

Urmăriți ediția mai jos:

 

---

Manualele școlare sunt, de ani buni, subiect de dezbatere, dar, indiferent ce conțin ele, realizatorii îşi propun să afle în ediția din 7 mai dacă școala încurajează sau nu lectura. Şi, atunci, la „De ce aş citi?”, vorbim despre orele de Română, implicit despre literatura română, în întreaga ei istorie, până la autorii de azi.

Sunt ele în regulă așa cum sunt azi?

La invitaţia moderatorului Tudor Călin Zarojanu, au oferit răspunsuri la aceste întrebări, dar și la altele, pornind de la tema ediţiei, invitații Cezar Paul Bădescu, scriitor, și Liviu Papadima, profesor la Litere.

(w882)

„De ce-aș citi?” este o emisiune dedicată importanței și beneficiilor lecturii, apărută la împlinirea a 12 ani de existență a rubricii cu același nume, realizată de jurnalistul și scriitorul Tudor Călin Zarojanu.

Din 9 aprilie 2023, în fiecare duminică, alături de invitați din domeniul literaturii și nu numai, în cadrul primitor al Casei Mincu, pe un ton colocvial, prietenos, amuzant, aflăm de ce e bine să citim. Emisiunea este difuzată la TVR Cultural duminica, de la ora 15.00.

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu