loader
Foto

Libertatea presei, „Dincolo de alb şi negru”! Cu Viorel Ilişoi şi Marian Voicu

Pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, o discuţie deschisă despre presa de ieri şi de azi ne-a propus jurnalistul Marian Voicu, alături de scriitorul şi „ziaristul pe stil vechi” Viorel Ilişoi. La TVR 1, de la ora 18.55.

 

Îşi spune, chiar în deschiderea site-ului său, „ziarist pe stil vechi”. Cu siguranţă, e unul dintre cei mai buni reporteri din România, poate cel mai bun autor de reportaj literar.

Viorel Ilişoi a debutat în 1990, iar în 2014 s-a retras din presă, devenind scriitor profesionist. De zece ani publică poezie, proză, reportaj, memorialistică, scrie scenarii de film, produce filme documentare și audiobook-uri.

(w882)

Este primul ziarist român postdecembrist condamnat pentru pamflet, în 1992. Condamnarea la 3 luni de închisoare, cu executare, a fost pentru pamfletul „Saddam Hussein se ascunde la Botoșani”. Faptul este trecut sub tăcere în țară, dar scandalizează presa internațională și aceasta va duce la eliberarea sa după doar 19 zile de închisoare. În 2011 va începe publicarea  în  Jurnalul Național, în foileton, a romanului „Paișpe”, inspirat din această experiență (57 de episoade).

De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, Viorel Ilișoi a venit în fața cititorilor săi, la „Dincolo de alb și negru”. De la ora 19.00, în direct la TVR 1.

 

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu