loader
Foto

Libertatea presei, „Dincolo de alb şi negru”! Cu Viorel Ilişoi şi Marian Voicu

Pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, o discuţie deschisă despre presa de ieri şi de azi ne-a propus jurnalistul Marian Voicu, alături de scriitorul şi „ziaristul pe stil vechi” Viorel Ilişoi. La TVR 1, de la ora 18.55.

 

Îşi spune, chiar în deschiderea site-ului său, „ziarist pe stil vechi”. Cu siguranţă, e unul dintre cei mai buni reporteri din România, poate cel mai bun autor de reportaj literar.

Viorel Ilişoi a debutat în 1990, iar în 2014 s-a retras din presă, devenind scriitor profesionist. De zece ani publică poezie, proză, reportaj, memorialistică, scrie scenarii de film, produce filme documentare și audiobook-uri.

(w882)

Este primul ziarist român postdecembrist condamnat pentru pamflet, în 1992. Condamnarea la 3 luni de închisoare, cu executare, a fost pentru pamfletul „Saddam Hussein se ascunde la Botoșani”. Faptul este trecut sub tăcere în țară, dar scandalizează presa internațională și aceasta va duce la eliberarea sa după doar 19 zile de închisoare. În 2011 va începe publicarea  în  Jurnalul Național, în foileton, a romanului „Paișpe”, inspirat din această experiență (57 de episoade).

De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, Viorel Ilișoi a venit în fața cititorilor săi, la „Dincolo de alb și negru”. De la ora 19.00, în direct la TVR 1.

 

 
Gustul victoriei (II): Veneția, Constantinopolul și bătălia pentru mirodenii

Continuăm călătoria în lumea condimentelor: căderea Constantinopolului, descoperirea de continente și rivalitatea dintre puterile europene au mai ...

Gustul victoriei (I): Veneția, Constantinopolul și bătălia pentru mirodenii

Cruciadele, căderea Constantinopolului, descoperirea de continente și insule, rivalitatea dintre puterile europene au mai multă legătură decât am ...

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

 

#TVRedu