loader
Foto

Lăutarii Gorjului pe "Drumul lui Leșe"

Pe 13 mai de la ora 22.00 pe TVR3, a opta ediție din actualul sezon 15 "Drumul lui Leşe" v-a prilejuit o întâlnire cu Ianis Gârbaciu și Lăutarii Gorjului.

 

Lăutarii au ajuns la Ateneul Român prin anii 2010. Ei au reușit să se impună la nivel național datorită performanțelor artistice deosebite. Au pășit sfios și cu frică, de parcă sub tălpile lor s-ar fi aflat un cimitir tăcut. Semnele regale erau puține și ascunse.

"Nu sunt vremurile sub om, ci bietul om este sub vremuri", spunea odată Miron Costin. Lăutarii au venit să-și dezvăluie înfățișarea și muzicile lor. Prin muzica lor se întrezărea în orizontul cultural nădejdea aducătoare de bucurie.

(w882) Lese 13 ma

Ateneul Român trebuie să fie un barometru fidel pentru performanțele artistice românești și internaționale. Aici muzicienii români au devenit modele pentru marile personalități universale: Barbirolli, Menuhin, Popov, Oistrach, Carol Zecchi și atâția alții.
(w882) Lese 13 ma
Ateneul Român ne dă posibilitatea de a comunica o imagine cât mai aproape de adevăr despre locuri, despre oameni. Aici, muzica are puterea de a-l înnobila pe om. Învinșii și învingătorii împărtășesc aceeași muzică și, pentru un timp, devin îngăduitori unii cu alții.
(w882) Lese 13 ma
***
Drumul lui Leșe revine în grila de primăvară cu emisiuni atractive. Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și  de bucurie.
***
Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia
Producător: Sînziana Miloşoiu
Realizator: Grigore Leşe
 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu