loader
Foto

Lărgirea NATO şi Eurovisionul Ucrainei, la „Breaking Fake News”

Trolii din social media şi teritoriul peninsulei Crimeea sunt alte subiecte despre care aflăm mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 18 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne aşteaptă în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.

 

Suedia și Finlanda depun astăzi cererea de aderare la NATO. Rearanjarea sistemului de securitate european are loc în timpul războiului din Ucraina. Ce vor face Turcia și Rusia? Subiectul este comentat pe 18 mai de Marian Voicu şi invitatul său la Interviul săptămânii, Dragoș Mateescu, expert la Institutul Diplomatic Român. O nouă ediţie „Breaking Fake News” se vede la TVR 1 miercuri seară, de la ora 22.50.

Tot Marian Voicu ne spune şi Povestea săptămânii: ultimii luptători ucraineni din Mariupol s-au predat. Îi vor trata rușii ca pe prizonieri de război sau îi vor judeca drept criminali de război, așa cum i-a prezentat propaganda Kremlinului până acum? Analizează situaţia Marin Gherman, jurnalist Veridica.

Astăzi luptele se dau nu doar în viața reală, ci și în rețelele sociale. Armatele de troli sunt cele care dau bătălia pentru mințile oamenilor. Despre ele ne vorbeşte Tatiana Ţarfulea la Conspirația săptămânii, tot în ediţia „Breaking Fake News” a acestei săptămâni.

Crimeea - mulți stăpâni, un singur pământ – e titlul materialului semnat de Gabriela Avram. Crimeea a fost miza multor războaie de-a lungul vremii. De ce este atât de importantă și cine o revendică? Aflăm mai multe miercuri seară, la TVR 1.

Emisiunea nu putea rata un alt subiect fierbinte din actualitate: concursul Eurovision. „Eurovisionul” Ucrainei și furia (pro)rusă, măsuri împotriva propagandei ruse în Italia și descoperirea unei stații radio Sputnik lângă Casa Albă, în SUA, sunt teme trecute în Revista presei fake, cu Horia Grușcă.

În fiecare săptămână, Marian Voicu şi echipa sa culeg cele mai controversate subiecte, ce ţin titlurile dezbaterilor sau ale articolelor de presă, oferindu-ne ocazia de a trece prin filtrul gândirii veridicitatea lor. Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Ne ajută o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată miercuri, pe 18 mai, de la ora 22.50, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu