loader
Foto

La 6 ani de la Colectiv, nu există vinovați, doar teorii ale conspirației | VIDEO

Realizatorul Marian Voicu ne-a propus să dezbatem subiectul alături de jurnalistele Mirela Neag şi Ramona Ursu, în noua ediţie "Breaking Fake News”, pe 10 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1.

 

65 de tineri au murit în urma teribilului incendiu din noaptea de 30 octombrie 2015. Justiția încă deliberează. Până acum, nu există vinovați.

Mulți dintre cei răniți s-au stins din cauza infecțiilor nosocomiale din spitale. Pentru prima oară, atunci, după incendiu, în România s-a strigat în stradă „Corupția ucide!”

(w882)

(w882)

După 6 ani, teoriile conspirației privind această tragedie continuă să circule. În interviul săptămânii, Marian Voicu, va abora subiectul alături de jurnalistele Mirela Neag și Ramona Ursu.

Şi în această săptămână, pentru a înţelege mai bine mecanismele Fake News şi pentru a nu ne lăsa prinşi în plasa acestui fenomen, rubricile de mai jos ne vor fi de ajutor. Le vom regăsi la "Breaking Fake News”, miercuri seară, ora 23.00, la TVR 1:

Revista presei Fake: revanșa PIB-ului românesc, apocalipsa beznei și dezinformarea super-poluatorilor.

Conspirația săptămânii: mor vaccinații pe capete?

Spărgătorii de Fake News: A început războiul biologic la Brașov? Ceapa omoară COVID-ul? Lecție de muzică la Botoșani: vaccinul = Auschwitz. Becali nu vrea trans-oameni la FCSB.

Vocea patriotului raționale: Au debarcat reptilienii pe Dâmbovița?

Falsuri de colecție: A fost Napoleon asasinat?

Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării se vede în fiecare miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu