loader
Foto

La 6 ani de la Colectiv, nu există vinovați, doar teorii ale conspirației | VIDEO

Realizatorul Marian Voicu ne-a propus să dezbatem subiectul alături de jurnalistele Mirela Neag şi Ramona Ursu, în noua ediţie "Breaking Fake News”, pe 10 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1.

 

65 de tineri au murit în urma teribilului incendiu din noaptea de 30 octombrie 2015. Justiția încă deliberează. Până acum, nu există vinovați.

Mulți dintre cei răniți s-au stins din cauza infecțiilor nosocomiale din spitale. Pentru prima oară, atunci, după incendiu, în România s-a strigat în stradă „Corupția ucide!”

(w882)

(w882)

După 6 ani, teoriile conspirației privind această tragedie continuă să circule. În interviul săptămânii, Marian Voicu, va abora subiectul alături de jurnalistele Mirela Neag și Ramona Ursu.

Şi în această săptămână, pentru a înţelege mai bine mecanismele Fake News şi pentru a nu ne lăsa prinşi în plasa acestui fenomen, rubricile de mai jos ne vor fi de ajutor. Le vom regăsi la "Breaking Fake News”, miercuri seară, ora 23.00, la TVR 1:

Revista presei Fake: revanșa PIB-ului românesc, apocalipsa beznei și dezinformarea super-poluatorilor.

Conspirația săptămânii: mor vaccinații pe capete?

Spărgătorii de Fake News: A început războiul biologic la Brașov? Ceapa omoară COVID-ul? Lecție de muzică la Botoșani: vaccinul = Auschwitz. Becali nu vrea trans-oameni la FCSB.

Vocea patriotului raționale: Au debarcat reptilienii pe Dâmbovița?

Falsuri de colecție: A fost Napoleon asasinat?

Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării se vede în fiecare miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu