loader
Foto

Galerie foto

Kebab sau pachetele de primăvară?

O incursiune în cultura şi tradiţiile ţărilor unor bucătari din Turcia şi China, dar care trăiesc în România, ne-a propus Cătălin Ştefănescu la Garantat 100% de duminică, 25 iunie. De la ora 23.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Garantat 100% din ultima duminică de iunie este un pretext pentru a face o incursiune în cultura şi tradiţiile ţărilor din care provin invitaţii, un prilej de a privi România prin ochii unor oameni care s-au adaptat, trăiesc şi muncesc aici. Cătălin Ştefănescu ne propune o ediţie dedicată bucătăriei internaţionale. O vom petrece în compania unui bucătar turc – Omer - şi a unuia chinez – Bai. Ediţia se vede la TVR 1 şi TVR+ pe 25 iunie, de la ora 23.00.

(w882) Garantat 1

(w882) Garantat 1

Bai provine dintr-un oraş cu 17 milioane de locuitori şi recunoaşte ca a avut şansa să ajungă în România. Auzise doar de Hagi şi de Nadia Comăneci, călătorise şi în alte ţări europene, dar a ales România. Îi place România pentru că atmosfera este relaxată, ca în China. „Oamenii întâi se distrează şi apoi muncesc”. În ţările prin care a călătorit, este exact invers: oamenii aleargă prea mult după bani. Bai iubeşte Delta Dunării şi, evident, îi place să gătească peşte. Adaptează reţetele tradiţionale chinezeşti la felul de a mânca al românilor.

(w882) Garantat 1

Omer nu a făcut şcoala de bucătari, ca Bai. Deşi a fost reticent la început privitor la România, a ajuns să iubească ţara datorită oamenilor pe care îi cunoaşte. Consideră că este o ţară paşnică, primitoare, singura care l-a făcut să se simtă „ca acasă”. Ştie că românilor le place bucătăria turcească şi apreciază că sunt fini cunoscători ai reţetelor tradiţionale turceşti. În opinia sa, cafeaua turcească valorează 40 de ani de prietenie şi de aceea nu ratează momentul şi pregăteşte în platoul emisiunii o astfel de cafea. Îi ghicim gustul duminică, 25 iunie, de la 23.00, la Garantat 100% de la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Garantat 1

(w882) Garantat 1

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 17 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu