loader
Foto

Galerie foto

Jurnaliştii, printre cei mai expuşi la ameninţări cu moartea | VIDEO

Alături de Marian Voicu, Emilia Șercan și Emilian Isăilă au făcut o analiză a fenomenului dezinformării, care merge mână în mână cu discursul instigator la ură. În ediția "Breaking Fake News” din 17 noiembrie, de la TVR 1.

 

Știrile false și dezinformarea, teoriile conspirației și propaganda sunt însoțite adesea de discursul care instigă la ură. Primele semne ale radicalizării societății sunt mesajele xenofobe, rasiste, antisemite, amenințările cu moartea. Printre cei mai expuși sunt jurnaliștii. La interviul săptămânii, interlocutorii lui Marian Voicu au fost jurnaliştii Emilia Șercan și Emilian Isăilă.

(w882)

(w882)

Politizarea științei în Parlamentul României, microbiștii italieni sunt transformați în antivacciniști, rap-ul satanist ucide în SUA, iar directorul Pfizer a fost arestat pe rețelele sociale sunt câteva dintre subiectele asupra cărora ne-a atraș atenţia Horia Gruşcă la Revista presei Fake.

Certificatul verde copiază practicile naziste privind atestarea originii ariene: „Adolf Hitler a introdus un document prin care deţinătorul trebuia să dovedească faptul că este de origine ariană. Acest certificat digital care se introduce nu face altceva decât să copieze şi să aducă exact aceleaşi practici pe care în trecut cineva le-a făcut. Toţi cei care vor folosi acest paşaport nu vor face altceva decât să aplice şi să introducă practica eugenică, care este interzisă de către Carta Europeană a Drepturilor Omului. Drept urmare, înainte să votaţi aşa ceva, să vă mai gândiţi”, a afirmat Andi Grosaru, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor. Am aflat mai multe la Conspirația săptămânii, rubrică realizată de Tatiana Ţarfulea.

Românii, bulgarii și albanezii sunt pe primele locuri în Europa în ceea ce privește credința în teorii ale conspirației. Credem că am fost contemporani cu dinozaurii, că virusurile sunt produse în laboratoarele secrete ale guvernelor, că schimbările climatice sunt o ficțiune iar leacul pentru cancer există, dar este ascuns de Ocultă. Ne-au deschiso chii Spărgătorii de Fake News, cu Zaiafet și Geminschi, o altă rubrică din Breaking Fake News, emisiunea care combate fenomenul știrilor false

Iar ştirea despre Europa care se va scufunda în întuneric - în urma unei pene de curent de câteva săptămâni, deci trebuie să ne facem provizii - s-a auzit prin Vocea patriotului raționale, cu Tetelu.

(w882)

În fiecare miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1 e vremea pentru Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu