loader
Foto

Jurnalism Cultural, în noul sezon Cult@Press

Daniela Zeca-Buzura a fost invitata lui Carmen Târnoveanu, în deschiderea noului sezon Cult@Press la TVR 3. De la ora 15.45, pe 3 octombrie.

 

#Jurnalism, #JurnalismCultural, în noul sezon Cult@Press.

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil , atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist.

Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, la TVR3, duminica, de la 15.45, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w882) Cultapress

E necesar ce se întâmplă aici, la Cult@Press. Știu că Marina Constantinescu a zis că e cool la Cult@Press. Da, poate că e și cool, eu aș spune că e, în primul rând, o busolă necesară pentru că, sunt convinsă, numai așa mai recuperăm pe cineva de pe margine, adică pe cineva care și-ar dori să înțeleagă mai clar lucrurile, dar nu are un ghid util, cineva care și-ar dori să se descurce într-o mare de informații, de cărți, de opinii, de eseuri, de cultură, în general, și atunci, ce se întâmplă la Cult@Press e un fel de fir roșu, da, știu, poate sună banal,  dar oricine cred că are nevoie de o hartă pentru a se orienta. Ei bine, Cult@Press e o harta necesară, a spus Daniela Zeca - Buzura.

(w500) DZB

Daniela Zeca – Buzura prozator, eseist, critic literar, jurnalist , realizator al emisiunii "Mic dejun cu un campion", emisiune ce poate fi urmărită sâmbătă, de la ora 10.00, la TVR2, este invitatul care deschide noul sezon Cult@Press, o producție TVR3, singura emisiune de televiziune în care jurnaliștii se întâlnesc pentru a pune pe masa de discuție teme de interes care vizează propria profesie și, în egală măsura, încearcă să răspundă interogațiilor recurente despre jurnalismul cultural și, implicit, presa de cultură.

Cult@Press pornește în #sezonul2 de la nevoia de a înţelege ce se întâmplă cu noi, iar direcţia spre cultură, oricât de inadecvat ar putea să pară, într-un timp ca cel pe care îl trăim, va determina, în orice context social, calitatea oamenilor cu care interacţionăm sau care decid pentru noi, ori chiar calitatea oamenilor care putem deveni.

***

Jurnalist: Raluca Amzăr

Moderator, realizator: Carmen Târnoveanu

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu