loader
Foto

Jurnalism Cultural, în noul sezon Cult@Press

Daniela Zeca-Buzura a fost invitata lui Carmen Târnoveanu, în deschiderea noului sezon Cult@Press la TVR 3. De la ora 15.45, pe 3 octombrie.

 

#Jurnalism, #JurnalismCultural, în noul sezon Cult@Press.

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil , atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist.

Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, la TVR3, duminica, de la 15.45, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w882) Cultapress

E necesar ce se întâmplă aici, la Cult@Press. Știu că Marina Constantinescu a zis că e cool la Cult@Press. Da, poate că e și cool, eu aș spune că e, în primul rând, o busolă necesară pentru că, sunt convinsă, numai așa mai recuperăm pe cineva de pe margine, adică pe cineva care și-ar dori să înțeleagă mai clar lucrurile, dar nu are un ghid util, cineva care și-ar dori să se descurce într-o mare de informații, de cărți, de opinii, de eseuri, de cultură, în general, și atunci, ce se întâmplă la Cult@Press e un fel de fir roșu, da, știu, poate sună banal,  dar oricine cred că are nevoie de o hartă pentru a se orienta. Ei bine, Cult@Press e o harta necesară, a spus Daniela Zeca - Buzura.

(w500) DZB

Daniela Zeca – Buzura prozator, eseist, critic literar, jurnalist , realizator al emisiunii "Mic dejun cu un campion", emisiune ce poate fi urmărită sâmbătă, de la ora 10.00, la TVR2, este invitatul care deschide noul sezon Cult@Press, o producție TVR3, singura emisiune de televiziune în care jurnaliștii se întâlnesc pentru a pune pe masa de discuție teme de interes care vizează propria profesie și, în egală măsura, încearcă să răspundă interogațiilor recurente despre jurnalismul cultural și, implicit, presa de cultură.

Cult@Press pornește în #sezonul2 de la nevoia de a înţelege ce se întâmplă cu noi, iar direcţia spre cultură, oricât de inadecvat ar putea să pară, într-un timp ca cel pe care îl trăim, va determina, în orice context social, calitatea oamenilor cu care interacţionăm sau care decid pentru noi, ori chiar calitatea oamenilor care putem deveni.

***

Jurnalist: Raluca Amzăr

Moderator, realizator: Carmen Târnoveanu

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu