loader
Foto

Iuliana Tudor prezintă Festivalul „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti” la TVR 1 și TVRi

O ultimă ediție dedicată Festivalului Muzici şi tradiţii în Cişmigiu va fi difuzată de TVR 1 şi TVR Internaţional duminică, 11 august, în două parţi . Iată ce vă propunem să urmăriţi:

 

Iuliana Tudor ne aduce pe micul ecran, la TVR 1, un eveniment plin de culoare: Festival Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”.

La TVR 1, vom urmări spectacole de la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”, care a atras atenţia publicului prin arta celor mai iscusiţi meşteri, artişti plastici şi artizani din ţară, tradiţiile autentice şi cele mai frumoase spectacole de muzică, dans şi obiceiuri din România şi din străinătate.

(w882)

Evenimentul a reunit, în Parcul Izvor, de-a lungul celor trei zile de festival, un târg de meşteşuguri şi produse autohtone, două spaţii gastronomice, spectacole de folclor autentic, ateliere de creaţie pentru copii şi zona de folclor reinterpretat – IEsc, care a celebrat Ziua Universală a Iei.

Duminică de duminică, din 14 iulie şi până în 11 august, Iuliana Tudor, cea care a fost gazda celui mai mare festival internaţional de folclor din România, aduce pentru telespectatorii TVR 1 cele mai bune momente artistice ale manifestării de folclor, unice prin amploare şi locaţie. Ansamblurile invitate din China, Serbia, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord şi Ucraina şi-au prezentat, pe Scena Principală, costumele, coregrafia şi ritmurile într-un spectacol de neuitat.

O ultimă ediție dedicată Festivalului Muzici şi tradiţii în Cişmigiu va fi difuzată de TVR 1 duminică, 11 august, în două parţi. Iată ce vă propunem să urmăriţi:

(w882)

(w882)

În prima parte, organizatorii au pregătit un omagiu Mariei Tănase: cele mai cunoscute cântece ale îndrăgitei Maria Tănase vor fi interpretate de Iulia Mihai, Lavinia Goste, Elena Pădure, Constantin Enceanu, Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Floarea Calotă, Maria Dragomiroiu, Irina Sârbu, Oana Radu, Adda, Ionuț Ungureanu, Nico, Monica Anghel, Luminița Anghel.

(w882)

Iar în partea a doua vom asculta cele mai îndrăgite melodii ale lor interpreţilor de muzică populară enumeraţi mai sus.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Pe 4 august, de la ora 21.10, la TVR 1 am putut urmări recitalul extraordinar Damian Draghici, artistul fiind acompaniat de Orchestra Valahia, dirijor Marius Zorilă, recital susţinut pe scena Fastivalului Muzici şi Tradiţii în Bucureşti.

(w882)

(w882)

(w882)

Și tot atunci, ne-am bucurat de concertul susţinut de Ștefania Rareș, Traian Jurchela, Aneta Stan, Gheorghe Turda, Ovidiu Homorodean, Ioana Maria Ardelean.

(w882)

În ediţia din 28 iulie, la TVR 1, telespectatorii au putut urmări spectacole de folclor autentic susţinute de:

- Ansamblul „Ţara Vrancei” din Focşani, Ansamblul de copii „Periniţa” din Otopeni,

- multipremiatul Ansamblu de dans popular „Pridunavie” & Trio „Bereghinya”, cu reprezentaţii spectaculoase din folclorul Ucrainei,

- Ansamblul Burnaşul din Alexandria,

(w882)

- Ansamblul „Hajduk Stanko” din Serbia,

- Ansamblul „Crna Gora” din Muntenegru, care a promovat valorile nobile ale ţării sale: armonia interetnică şi multiculturalitatea, prezentând publicului bucureştean patrimoniul folcloric al ţării lor

- Ansamblul de dansatori Mărţişor din Voloca, Cernăuţi,

(w882)

- renumitul Ansambru Maria Tănase din Craiova,

- Beijing Dance Academy, cu muzică şi dansuri unice, specifice culturii asiatice, mai exact dansuri tradiţionale provenind din 7 grupuri etnice din China,

(w882)

- Ansamblulul „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formaţie de dansuri populare a României, devenită patrimoniu universal.

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a organizat în perioada 21 – 23 iunie 2019, în Parcul Izvor din Capitală, Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”, la care TVR 1 a fost co-producător.

(w882)

(w882)

În cei 13 ani, festivalul s-a bucurat de participarea a 32 de ţări, 25.000 de artişti naţionali şi internaţionali, 870 de artizani, meşteşugari şi artişti plastici din România şi de un public de aproximativ 320.000 de spectatori.

credit foto: FB Muzici ş Tradiţii în Bucureşti

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...

 ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

publicat: sâmbătă, 09 noiembrie 2024

În data de 14 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui o inițiativă inovatoare, lansată de neuropsihiatrul Cristian Andrei, intitulată "ParenTin'".

 

#TVRedu