loader
Foto

Italienii din Greci, Munţii Măcinului şi rezervaţiile din „La Bella Dobroge”

Cu „Exclusiv în România” am făcut o incursiune de suflet prin minunata zonă a Dobrogei. Duminică, 20 iunie, ora 17.00, la TVR 1 am aflat povestea italienilor din Greci, facem o ascensiune pe Culmea Pricopanului şi am pătruns în împărăţia Deltei. |VIDEO

 

În noua ediţie „Exclusiv în România” admirăm frumusețea Dobrogei, împreună cu italienii ai căror strămoși s-au stabilit la poalele Munților Măcin, în secolul al XIX-lea.

Echipa lui Cristian Tabără poposeşte duminică, 20 iunie, în comunitatea lor, din localitatea... Greci (şi nu e o glumă!) și le află povestea, bifând cele mai semnificative puncte ale satului. Sunteţi curioşi cum sună dialectul pe care îl vorbesc astăzi, cum sună cântecele lor, dar și cum se gătește tradițional pasta asciutta, felul de mâncare nelipsit de la sărbătorile italienilor dobrogeni?

 

Urmăriţi „Exclusiv în România” la TVR 1 duminică, 20 iunie, de la ora 17.00.

(w882)

(w882)

(w882)

Tot la Greci, echipa emisiunii ne propune o oprire la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului, un adevărat muzeu, care impresionează prin modernismul lui. „Și care ne deschide apetitul pentru o ascensiune pe spectaculoasa Culme a Pricopanului, din apropiere, dar și pentru o drumeție până mai departe, în Rezervația Carasan - Teke, pe cel mai recent omologat traseu din parcul național, a cărui biodiversitate este unică în Europa”, spune Cristina Madgearu, producător al emisunii alături de Marin Găbudean.

(w882)

Evident, ne interesează şi biodiversitatea! Călătoria ar fi incompletă fără a explora și tărâmul apelor din apropiere.

(w882)

(w882)

(w882)

Astfel că grupul de călători pătrunde pe canalele Deltei, ghidat de ornitologul și fotograful Mihai Baciu, la bordul ambarcațiunii sale.

„Am plecat cu sufletul plin de frumusețea păsărilor care ne îngăduie pentru o zi în împărăția lor” (Cristina Madgearu), iar duminică, 20 iunie, o dăm mai departe telespectatorilor, în noua ediţie „Exclusiv în România”. De la ora 17.00, la TVR 1.

 

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu