loader
Foto

„Intrare liberă” la evenimente excepţionale, cu TVR Cultural

Pentru cei care doresc să dea valoare timpului liber, Mirela Nagâţ şi Marius Constantinescu aduc, la TVR Cultural, de luni până vineri, de la 19.00,  un magazin cultural în care sunt aduse în prim-plan teme definitorii pentru societatea contemporană.

 

„Cred că ,,Intrare liberă” propune discuțiile care ne privesc pe noi toți, azi, fie că e vorba despre felul în care s-au schimbat valorile, raportul cu trecutul, fie că e vorba despre filme, spectacole sau literatură care stârnesc dezbatere. Nu e o emisiune așa-zis ,,nișată”, nu e pentru ultraspecialiști.

E un spațiu al dialogului, în care se exprimă, atenție, creatorii și profesioniștii din anumite domenii. Sunt oamenii care au competențe reale, figuri pe care nu le vedem prea des la televizor, pentru că, știm, zona audiovizuală, în mare, e confiscată de cacofonia politico-tabloidă. Cât privește peisajul cultural al momentului, el e foarte dinamic, e multă creativitate.

Trebuie doar să-i descoperim pe acești oameni care fac cultura vie, nu cultura aceea ,,țeapănă”, în haine de gală, la ocazii speciale”, spune Mirela Nagâţ.

(w882)

Anul 2023 a debutat în forţă pentru iubitorii evenimentelor culturale.

După deschiderea „Timişoara 2023, Capitala Europeană a Culturii", agenda se anunţă la fel de incitantă pentru toți pasionații, „o oglindă a timpurilor pe care le traversăm, în care, în cultură, reverberează toate turbulențele sociale”, spune Marius Constantinescu.

Pe lângă Timișoara, CCE, avem festivalurile de vară, Sibiu și TIFF, avem și Festivalul Enescu. Revenind la Timișoara, septembrie ne aduce cea mai ambițioasă expoziție Brâncuși realizată în România. Nu aș trece sub tăcere nici expoziția Picasso de la MARe”, adaugă moderatorul.

În ceea ce priveşte evenimentele culturale ale primăverii, Mirela Nagâţ ne recomandă să luăm trenul sau avionul până la Timișoara, „ca să vedeți programul capitalei culturale europene, sau la jumătatea lui martie, să mergeți la întâlnirea cu laureatul Goncourt de anul trecut, Mohamed Mbougar Sarr, care va veni la Bucureşti. Dar, dincolo de calendare propuse, recomandarea mea fierbinte e să vă țineți de micile gesturi obișnuite: cititul de seară sau în weekend când aveți mai mult timp, mersul la teatru, la câte o expoziție, la vreun concert. Sunt gesturi banale esențiale, ca o respirație interioară”.

În emisiunea „Intrare liberă", sunt aduse în discuţie teme culturale definitorii pentru societatea noastră, iar, în următoarea perioadă, Marius Constantinescu pregăteşte telespectatorilor „ediții dedicate fenomenului de influencing, design-ului românesc și o întâlnire care se anunță pasionantă despre colecții și colecționism”.

(w882)

Emisiunea „Intrare liberă” este difuzată de luni până vineri, de la 19.00, la TVR Cultural.

Mirela Nagâț și Marius Constantinescu, moderatori cu carismă şi experienţă, intermediză un dialog interesant şi actual cu creatori din diferite domenii, o dezbatere de idei documentată cu argumente susţinute şi de o parte, şi de cealaltă – gazde şi invitaţi – într-o manieră colocvială şi destinsă despre fenomenul cultural actual, noile tendinţe şi problemele complexe care bulversează societatea modernă.

 
„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

Elisabeta Lipă, la „Portret de excelență”: În sportul de înaltă performanță, Comitetul Olimpic Internațional a introdus egalitatea de șanse | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, dialogul dintre Mihaela Olaru, gazda emisiunii „Portret ...

Sculptorul Laurențiu Mogoșanu, la „Biografii necesare”: „Eu Îl mărturisesc pe Hristos şi asta se vede în arta mea” | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, în 11 august, de la ora 22.10, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu