loader
Foto

Interviu exclusiv cu generalul american în rezervă Patrick Edward Rea

Monica Ghiurco a adus telespectatorilor o ediţie specială a emisiunii Întrebări şi răspunderi ,  duminică, 8 noiembrie, de la ora 15.00 , la TVR 1 şi TVR+

 

Interviul este disponibil online pe TVR+.

A servit 33 de ani în slujba SUA, inclusiv în Războiul din Vietnam, a deţinut ulterior numeroase funcţii şi demnităţi publice la nivel federal şi regional, în special în domeniul financiar-bancar şi administrativ, inclusiv în administrarea afacerilor şi reconstrucţie. După ce Uraganul Katrina a provocat dezastrul din New Orleans, preşedintele Bush l-a numit „Director of Economic Recovery for all manmade or natural disasters in the United States”. Generalul american în rezervă Patrick Edward Rea a acordat Televiziunii Române un interviu în exclusivitate, realizat de Monica Ghiurco. Interviul poate fi urmărit în cadrul unei ediţii speciale Întrebări şi răspunderi, difuzată duminică, 8 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+.

„Pare că mai multe vieţi reuşite sunt cuprinse într-una singură”, spune Monica Ghiurco despre invitatul său, una dintre cele mai influente personalităţi din SUA. Temele abordate de realizatoarea TVR cu interlocutorul său includ educaţia şi potenţialul de cercetare, criza refugiaţilor şi returnarea lor în ţările arabe, soluţii pentru Siria şi Irak, pozitia NATO, Rusia şi evoluţiile posibile în vecinătate, Republica Moldova şi şansele apropierii de România, precum şi sfaturi pentru dezvoltarea economică şi garanţii de securitate pentru România.

„Aveţi o istorie de aproape 4000 de ani, de ripostă la agresiuni din partea a două-trei puteri. De ce nu aţi învins de fiecare dată? Trebuie plătit un preţ. În lumea noastră modernă, nu vrei să ai de plătit un preţ militar, nici chiar dacă învingi. Nu se va întâmpla asta cu România, nimeni nu se va atinge de această ţară fără ca noi să ripostăm!”, a asigurat generalul în retragere Patrick Rea.

Profesor de ştiinţe militare la Universitatea din Illinois, generalul Rea se bucură de o largă recunoaştere şi în plan internaţional, prin analizele sale de management, finanţe şi politici fiscale, precum şi de politică externă şi militară. A fost decorat de Secretarul Apărării cu medalia „Outstanding Public Service".

Ediţia specială Întrebări şi răspunderi poate fi urmărită duminică, 8 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android, pentru tabletă sau mobil.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu