loader
Foto

Galerie foto

„Breaking Fake News”: Inteligenţa Artificială – prieten sau duşman al omenirii? | VIDEO

Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire  la o nouă ediţie a emisiunii „Breaking Fake News”, duminică, 11 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1. Subiecte: inteligența artificială, greva profesorilor şi domnia lui Mihai Viteazul.

 

Inteligența artificială este cea mai recentă mare descoperire a umanității. Dacă la început a fost întâmpinată cu entuziasm, acum este privită cu rezervă, chiar teamă. Ce poate face Inteligența Artificială pentru oameni și împotriva lor? Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, doctor în știința calculatoarelor, discută subiectul cu Marian Voicu în Interviul săptămânii, ce deschide, ca de obicei, ediţia „Breaking Fake News” din 11 iunie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w882) interviul

(w882)

(w882) AI

Greva profesorilor a paralizat învățământul și a blocat rocada guvernamentală. Nu au lipsit știrile false, care încearcă să îi demonizeze pe unii sindicaliști și pe profesori, în general. Tatiana Țarfulea demontează aceşte ştiri la Conspirația săptămânii, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News”.

La Istoria și istoriile sale, Gabriela Avram pune în prim-plan un personaj de copertă: Mihai Viteazul și-a cumpărat domnia cu un milion și jumătate de galbeni și a urcat pe tronul Țării Românești. Apoi, în 1600, devenea domn al Țării Românești, Ardealului și al Țării Moldovei. Un personaj care a marcat istoria românilor, dar a cărui biografie ridică multe semne de întrebare. Unii îl consideră erou național, alții – un aventurier. Importanța sa în istoria noastră rămâne, însă, de necontestat.

(w882) mv2

Spărgătorii de fake news, Zaiafet și Geminschi, au aflat că Ucraina și Occidentul asmut inexistenta armată moldovenească împotriva Moscovei, deputatul rus Tolstoi se luptă cu transgenderii, iar competiția dintre români și bulgari la dezinformare se ascute. Iar ca bonus, se laudă că au găsit originea mișcării woke.

(w882) putin

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 11 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu