loader
Foto

Galerie foto

Inteligența artificială și pericolul pe care aceasta l-ar putea reprezenta pentru umanitate, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Marian Voicu a stat de vorbă cu Dragoș Stanca, expert digital media, despre succesul pe care îl are inteligența artificială într-un timp atât de scurt. Este periculoasă sau ajută umanitatea? Ați putut afla duminică, 10 decembrie, de la ora 19:00, la TVR 1 și online pe TVR+.

 

În 30 noiembrie 2022, Open AI, o companie non-profit din San Francisco, lansa ChatGPT și lumea întreagă asista umită la apariția Inteligenței Artificiale Generative. Succesul a fost imediat.

(w882) Marian Voi

A urmat intrarea în competiție a celorlalți giganți Tech iar miza științifică și financiară a devenit uriașă.

În 17 noiembrie 2023, cofondatorul și șeful companiei OpenAI, Sam Altman, a fost forțat să demisioneze, revenind însă după câteva zile.

(w882) Marian Voi

Presa din întreagă lume a speculat asupra motivelor acestei telenovele din Silicon Valley și asupra pericolului pe care Inteligența Artificială l-ar putea reprezenta pentru umanitate. Marian Voicu a vorbit despre acest subiect cu Dragoș Stanca, expert digital media.

(w882) BREAKING F

La Revista presei fake, Horia Grușcă ne-a prezentat o investigaţie a jurnaliştilor americani care arată că Israelul ştia de planurile de atac ale teroriştilor palestinieni cu mult înainte de 7 octombrie, iar site-ul prezentat de autorităţile israeliene ca fiind pagina oficială pe care Hamas îşi contabilizează atrocităţile s-a dovedit un fals conceput de un grup pro-israelian.

(w882) BREAKING F

Între timp, la televiziunea rusă, analiştii politici ai Kremlinului nu-şi ascund dorinţa ca Donald Trump să redevină preşedintele Statelor Unite anul viitor.

(w882) BREAKING F

(w882) BREAKING F

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, ne-a arătat portofelul european pentru identitatea digitală, lansat de curând.

(w882) BREAKING F

A devenit subiectul unei teorii a conspirației. Acesta ar fi, de fapt, un sistem de monitorizare în masă.

(w882) BREAKING F

La Istoria și istoriile sale, Gabriela Avram ne-a adus în prim-plan o strategie geopolitică.

(w882) BREAKING F

În Kaliningrad se află flota Rusă la Marea Baltică și tot aici, în această exclavă aflată între Lituania, Polonia și Belarus se află și rachete nucleare rusești. Coridorul Suwalki, care leagă regiunea Kaliningrad de Federația Rusă prin Belarus, are acum o miză strategică uriașă.

 

 
Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai | VIDEO

TVR Cultural a transmis, în 18 mai, în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui compozitor italian, în ...

Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot | VIDEO

La „Interviurile TVR Cultural” din 18 mai, jurnalista Ioana Pavel l-a avut ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

Invitatul Ileanei Ploscaru Panait la „Biografii necesare” a fost pictorul Constantin Flondor, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a ...

 

#TVRedu