loader
Foto

Întâlnire cu arta lui Gigi Căciuleanu şi cu proza lui Pierce Brown

CULT@rt v-a prezentat în ediţia din 23 aprilie, o întâlnire cu marele coregraf, cu succesul lui Pierce Brown dar şi cu teatrul în cele mai diverse forme de expresie, de la ora 22.00, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Orice întâlnire cu arta lui Gigi Caciuleanu este un eveniment. Când marele coregraf se aliază cu muzica lui Mozart şi cu versatilitatea scenică a unui performer, aşa cum este Lari Giorgescu, rezultatul nu are cum să te lase indiferent.

EINE KLEINE NACHTMUSIK - un one-man show cu Lari Giorgescu. "Este o metaforă a singurătăţii creatorului de cursă lungă", spune coregraful Gigi Căciuleanu despre cel mai recent spectacol al său. Toate amănuntele despre acest subiect, în reportajul Andreei Stiliuc, de la TVR Iaşi.

În ediţia din 23 aprilie aveţi ocazia să-l cunoaşteţi mai bine şi pe noul idol din proza Young Adult şi Science Fiction, Pierce Brown.

Pierce Brown are 30 de ani, peste 50 de mii de urmăritori pe Instagram, dar, poate, mai important, este number one best selling author, confirmat de New York Times. Cărţile sale melanjează universurile science fiction şi young adult şi se vând pe nerăsuflate. Acum şi în România, graţie editurii Paladin, divizie a Grupului Editorial ART.

(w500) brown

Matei Sâmihăian, pr-ul grupului, vorbeşte despre cărţile lui Brown cu Marius Constantinescu la CULT@rt.

Ajungem şi la Teatrul Nottara unde vorbim despre teatru în cele mai diverse forme de expresie, teatru cu de toate pentru toţi. Vă prezentăm revista VeDeTeatru, cu cinci apariţii pe an, pe care le dezbatem împreună cu invitata noastră Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului Nottara din Bucureşti.

În continuare, CULT@rt vă prezintă cea mai recentă premieră a Teatrului Naţional Tg. Mureş - Ivanov, de Cehov. Piesa este pusă în scenă de regizorul Claudiu Goga. "Spectacolul oferă adevărate provocări unor actori neantrenaţi pentru teatrul lui Cehov", spune regizorul.

Ajungem şi la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, unde putem vedea imagini tridimensionale, inclusiv instantanee, din Primul Război Mondial.

În rubrica de istorie, vorbim despre cei care au adus renaşterea culturală şi literară în Ţara Românească. Dincolo de intrigile şi de tulburările care au caracterizat sfârşitul secolului al XVII-lea şi începutul celui de-al XVIII-lea, istoricii ne asigură că atât domnitorul Constantin Brâncoveanu cât şi Antim Ivireanul, cel mai de seamă Mitropolit al Ţării Româneşti, au contribuit decisiv la ”culmea cea mai înaltă a vechii culturi româneşti în Muntenia”.

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+, de la ora 22.00.

 

 

 

 

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu