loader
Foto

Galerie foto

Gigi Căciuleanu: „Întâi şi întâi dansează sufletul și mintea!” | VIDEO

Cum e să fii văzut de mii, zeci de mii, sute de mii de ochi. A povestit într-o întâlnire memorabilă artistul coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu, la Garantat 100%, la TVR 1, duminică, 1 noiembrie, ora 23.00.

 

Duminică seara, la Garantat 100%, Cătălin Ştefănescu ne-a prilejuit întâlnirea cu unul dintre cei mai mari coregrafi şi dansatori ai României şi ai lumii, o personalitate care a creat spectacole memorabile, pe două continente.

Gigi Căciuleanu e unul dintre marii artişti plecaţi din România şi care, în paşi de dans, şi-a croit o carieră impresionantă în străinătate, devenind adevărat reper în domeniul în care s-a manifestat.

(w882)

Invitatul lui Cătălin Ştefănescu a strălucit în spaţii de spectacole din toată Europa, a fost vreme de mulţi ani directorul Baletului Naţional de la Santiago de Chile, iar după 1989 creaţiile sale au încântat, din nou, şi publicul din România.

Astor Piazzola, Marius Constant, Pina Bausch, Maïa Plissetskaïa, Jeanine Richer, Jean-Michel Jarre, Guy Tudy, François Rabbath se numără printre celebrităţile dansului şi muzicii cu care a colaborat de-a lungul timpului (perioada 1978 – 1993). Coregrafiile sale intră în repertoriul Operelor din Paris, Lyon şi Avignon, al companiei coordonate de Pina Bausch: Wuppertaler Tanztheater, al Operei din Hamburg, Roma, al Teatrului La Fenice din Veneţia, Welsh National Opera din Cardiff, la SODRE din Montevideo, la Teatrul Municipal din Sao Paolo unde colaborează cu compania braziliană de dans Cisne Negro, în Israel, compania Bat-Dor. Turnee cu spectacolele sale se joacă de la Paris la New York, la Berlin la Buenos Aires, Tokyo, Bruxelles.

(w882)

„Duminică seara, la Garantat 100%, Gigi Căciuleanu ne vorbeşte despre cum e să fii văzut de mii, zeci de mii, sute de mii de ochi. Despre experimentele artistice ale anilor ’60. Despre ce-nseamnă să treci prin răzătoarea vârstei. Despre cum e să te expui total ca artist, să depăşeşti ideea de timp, şi să-ţi duci publicul, măcar pentru câteva clipe, într-o altă lume. O lume pe care nu o putem întrezări decât atunci când îi trecem pragul, călăuziţi de un mare artist” - Cătălin Ştefănescu despre reîntâlnirea cu Gigi Căciuleanu în studioul Garanatat 100%.

(w882)

După medicul cardiolog Claudiu Stoicescu, artistul vizual Dan Perjovschi, antropologul Frans De Waal, Cătălin Ştefănescu ne încântă duminică, ora 23.00, cu o nouă ediţie Garantat 100%. De data aceasta, în compania unui dansator şi coregraf de geniu: Gigi Căciuleanu.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu