loader
Foto

„Inspiră România”, la TVR 1: despre dreptul nostru la un mediu curat

Avem dreptul la aer şi ape curate! Despre problemele de mediu cu care ne confruntăm, la „Inspiră România” din 22 februarie: Ionuţ Gheorghe a discutat cu Marioara-Artemis Gătej, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, marţi, ora 17.00, la TVR 1.

 

Avertizare mai puțin obișnuită din partea Ministerului Mediului, după poluarea masivă din ultimele zile din Capitală, când senzorii rețelelor care monitorizează calitatea aerului au înregistrat depășiri cu 700% a indicelui PM 2,5, respectiv cu 400% pentru PM 10.

Traficul auto, arderile ilegale de deşeuri, condiţiile meteorologice se umără printre factorii menţionaţi drept cauză a acestei situaţii. Specialiștii ministerului au tras un semnal de alarmă și au avertizat că se vor înregistra noi depășiri ale indicilor calității aerului, scriu stiriletvr.ro. Ministerul a anunțat în același timp că va intensifica în perioada următoare controalele.

De cealaltă parte, oamenii sunt disperaţi şi vor să trăiască într-un mediu curat! „Avem dreptul la un mediu curat. Vă rugăm, ajutaţi-ne să respirăm iarăşi aer curat! Ne chinuim de ani buni să ne recuperăm dreptul de a respira aer curat”, a scris o telespectatoare din Braşov echipei emisiunii „Inspiră România!”, după difuzarea ediţiei de săptămâna trecută, în care s-a discutat despre deşeuri şi poluare.

Iar situaţia se repetă în multe locuri din ţară. Problemele semnalate sunt multiple: arderi ilegale, containere cu deşeuri sosite din alte ţări şi, prin urmare, depăşiri ale nivelurilor de particule în suspensie.

În ultima săptămână, aerul din capitală a fost de mai multe ori cu adevărat irespirabil. Despre despre dreptul nostru la aer curat, la ape curate, la un mediu nepoluat, în ediţia din 22 februarie a emisiunii „Inspiră România”. Realizatorii ne-au propus o nouă ediţie în care caută să găsească soluţii la problemele de mediu cu care ne confruntăm. A răspuns invitaţiei acestora Marioara-Artemis Gătej - Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.

Pentru sugestii, întrebări, semnalarea unor probleme de mediu, telespectatorii au în continuare la dispoziţie adresa de e-mail a emisiunii: inspiraromania@tvr.ro.

(w882)

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, „Inspiră România”, moderatorul Ionuţ Gheorghe dezbate alături de invitaţii săi subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Ediţia „Inspiră România” din 22 februarie poate fi vizionată aici.

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

sursa foto: Octavian Berceanu

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu