loader
Foto

Ingrid Boengiu este a şaptea „Vedetă populară” a României!

În noaptea de Revelion, adolescenta de 17 ani a ieşit învingătoare din Finala celui de-al şaptelea sezon al emisiunii realizate de Iuliana Tudor la TVR 1. Show-ul a fost vizionat de sute de mii de români.

 

În urmă cu un an, a avut de făcut o alegere foarte dificilă, între Conservatorul din Viena și muzica noastră populară. Poate contrar aşteptărilor multora, folclorul a ieșit câștigător, astfel că tânăra gorjeancă de numai 17 ani a hotărât, anul acesta, să îşi confirme decizia, participând la „Vedeta populară”.

Cu siguranţă, alegerea ei a fost cea bună, pentru că, iată, în noaptea de Revelion, adolescenta şi-a adjudecat titlul de „Vedetă populară” a României, ieşind învingătoare din Finala celui de-al şaptelea sezon al emisiunii realizate de Iuliana Tudor la TVR 1.

(w500) Ingrid Boe

Ingrid este elevă la Colegiul Național Dinu Lipatti din București, dar s-a născut la Drobeta Turnu Severin. Acolo a început să cânte muzică populară, mai ales din Gorj, de unde sunt bunicii ei. A studiat naiul din clasa a cincea, dar acum se concentrează pe canto popular.

Parcursul ei la „Vedeta populară“ a început în cea de-a treia ediţie a sezonului, unde talentul, hotărârea şi cunoştinţele au ajutat-o să-şi devanseze competitorii. A apelat atunci, la fel ca în semifinală, la ajutorul unei doamne a Gorjului, Nuți Tapotă Lătărețu, alături de care a interpretat o piesă a Mariei Lătărețu – „Mi se pare nu ştiu unde”. La semifinală, a ales un colind din zona care i-a rămas în suflet, unde obiceiurile de Crăciun încă se păstrează cu sfințenie – „Aste curți, aste domnii“, colind învăţat de la aceeaşi Nuți Tapotă Lătărețu. Şi tot atunci, am urmărit-o pe Ingrid interpretând o melodie din folclorul grecesc, un cântec vechi, din timpul imperiului Bizantin.

(w882) Finala VP_

Hotărâtoare a fost Finala din noaptea dintre ani, când Ingrid a cucerit definitiv juriul „Vedeta populară“ cu o melodie din repertoriul lui Gabi Luncă, „Supărată sunt pe lume“, iar la proba de „şlagăre“ a pariat încă o dată pe repertoriul Mariei Lătărețu, interpretând cu mare emoţie piesa „Mai treci, neică, și tu dealul“.

„Ca sa ajung la performanţa de a câştiga premiul cel mare Vedeta populară, am muncit foarte mult, m-am implicat 100% şi am încercat lucruri noi. Când am auzit că eu sunt câştigătoarea premiului, am simţit cea mai mare bucurie, un sentiment care nu se poate exprima prin cuvinte! A fost cea mai frumoasă experienţă şi mi-aş dori să o pot retrăi“, mărturiseşte emoţionată Ingrid. „Premiul va fi investit în muzică, în pregătire la alt nivel şi proiecte frumoase în anul 2022“, mai spune tânăra artistă.

(w882) la final d

„Felicitări câştigătoarei! Dar şi fiecăruia dintre cei cinci finalişti! Au fost extraordinari toţi! Mândră de voi!”, a transmis Iuliana Tudor tuturor concurenţilor.

Sute de mii de români au aplaudat, din faţa micilor ecrane, prestaţia lui Ingrid Boengiu şi a competitorilor săi, precum şi celelalte momente artistice desfăşurate pe scena „Vedeta populară”.

(w882)

„Mulțumesc tuturor celor care ne-au urmărit în seara de Revelion! TVR 1 a intrat în top 5 pe intervalul orar 21.00-0.05, atunci când a fost difuzată Marea Finală Vedeta Populară. Un loc meritoriu, având în vedere oferta extrem de generoasă şi diversă a televiziunilor în acest final de an. Rămâne un singur lucru: în vremuri tulburi, am bucurat Românii! E tot ce contează!“, a mai subliniat vedeta TVR.

 
„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

Elisabeta Lipă, la „Portret de excelență”: În sportul de înaltă performanță, Comitetul Olimpic Internațional a introdus egalitatea de șanse | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, dialogul dintre Mihaela Olaru, gazda emisiunii „Portret ...

Sculptorul Laurențiu Mogoșanu, la „Biografii necesare”: „Eu Îl mărturisesc pe Hristos şi asta se vede în arta mea” | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, în 11 august, de la ora 22.10, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu