loader
Foto

Informaţia de interes public vs. informaţia de interes algoritmic

Contează afişările și click-urile mai mult decât adevărul și informatia de interes public? Cum păstrăm echilibrul? Mihai Rădulescu a discutat subiectul cu Dragoş Stanca, preşedintele BRAT, la „Dincolo de alb şi negru”. Miercuri, 9.11, ora 18.55, la TVR 1.

 

Şi cea de-a treia dezbatere „Dincolo de alb şi negru” a săptămânii ne-a suscitat interesul: miercuri, 9 noiembrie, Mihai Rădulescu l-a provocat pe Dragoş Stanca, preşedintele Biroului Român de Audit Transmedia, la o discuţie despre presă scrisă, audiovizuală şi online. Ediția a fost la TVR 1, de la ora 18.55.

Dialogul de azi a fost despre diferenţa dintre jurnalişti si creatorii de media. „O dată cu explozia big tech, informația de interes public a fost înlocuită de informația de interes algoritmic. Există jurnalişti care scriu doar pentru public și există producători de trafic și rating", punctează Dragoş Stanca.

„La presiunea industriei de media şi advertising, au ajuns să conteze afişările și click-urile mai mult decât adevărul și informaţia de interes public. Dacă la asta adăugăm fake news-urile, ne vine tot mai greu să deosebim jurnalistii corecți de lucrătorii media producători de trafic și audiențe. În aceste condiții, care sunt soluțiile pentru păstrarea echilibrului?” – a lansat moderatorul Mihai Rădulescu tema dezbaterii „Dincolo de alb şi negru” de miercuri, 9 noiembrie.

Dragoş Stanca este preşedintele Biroului Român de Audit Transmedia, organizație non-profit a industriei de media şi publicitate ce are drept membri: edituri de presă scrisă şi online, agenţii, regii şi clienţi de publicitate, difuzori de presă. Antreprenor tech și investitor cu focus în media, web3 și transformare digitală, Dragoş Stanca este şi organizatorul mai multor evenimente dedicate impactului tehnologiei în business și societate.

„Pentru că e o perioadă când a gândi cu propria minte e un act extrem de necesar şi salvator” (Cătălin Ştefănescu”), dialogurile spectaculoase, consistente, spumoase şi cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor, se desfăşoară „Dincolo de alb şi negru”. În săptămâna 7-10 noiembrie, invitaţi de marcă ne deschid mintea aducând în discuţie teme precum: ce poate face cuvântul împotriva tiranilor, apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, indicatorii de performanţă a produselor media, dar şi povestea muzicii şi a artiştilor care o interpretează pe marile scene ale lumii.

Joi, 10 noiembrie, Ruxandra Donose, mezzosoprana care a cântat pe cele mai importante scene ale lumii, este invitata lui Marius Constantinescu la „Dincolo de alb şi negru”, pe TVR 1, de la ora 18.55.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu