loader
Foto

Incursiune prin seducătorul Braşov, cu „Exclusiv în România”

Horitoarele din Grid, Muzeul de Ştiinţe Interactive şi Casa Memorială a părintelui Dumitru Stăniloaie sunt doar câteva dintre punctele de interes pe harta ediţiei de duminică „Exclusiv în România”. Le-am vizitat alături de Cristi Tabără şi echipa lui pe 19 mai, de la ora 17:00.

 

Cine nu iubeşte Braşovul? Pentru că şi realizatorilor „Exclusiv în România” le sunt tare dragi orașul Brașov și împrejurimile acestuia, s-au reîntors în zonă. Şi noi, o dată cu ei. Ca de obicei, cu „Exclusiv în România” am descoperit noi povești, oameni interesanți și obiceiuri mai puțin știute. Duminică, 19 mai, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

În incursiunea prin judeţul Braşov am întâlnit horitoarele din Grid. Ce se discuta, cum se organiza și ce se mânca la o șezătoare aflăm chiar de la horitoarele din Grid care încă mai țin acest obicei. Tot aici am mâncat și un fel de mâncare tradițională, puțin întâlnit în alte zone: sos de prune afumate cu costiță și cârnați.

(w882)

(w882)

(w500)

Voi ştiţi cum se formează o tornadă? Dar ce e thereminul? La Muzeul de Științe Interactive am avut ocazia să vedem cum se formează o tornadă, dar şi cum arată și funcționează thereminul, un instrument muzical ciudat, care a fost inventat în urmă cu o sută de ani pentru a crea muzică electronică... Şi tot la Muzeul de Științe Interactive am asistat la lucru o imprimantă 3 D și am atins obiectele create de aceasta în zeci sau sute de ore de funcționare.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

La Vlădeni, unde se găseşte Casa Memorială a părintelui Dumitru Stăniloaie, am pătruns în universul celui mai mare teolog român din secolul XX. De ce a vrut să abandoneze acesta teologia, unde a fugit de la facultate și cum a fost convins să se întoarcă... Ce s-a întâmplat pe vremea comuniștilor, cum și-a petrecut anii de detenție și ce poreclă i-au pus cei de acolo - toate aceste lucruri și multe altele le-am aflat duminică, în noua ediţie a emisiunii „Exclusiv în România”. De la ora 17.00, la TVR 1.

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu