loader
Foto

Galerie foto

În vizită la primul muzeu privat de artă din România, cu „Dincolo de alb şi negru”

Miercuri, 1 februarie, de la ora 18.55, la TVR 1, Ervin Kessler, curator de artă şi filosof, preşedinte al Muzeului de Artă Recentă a fost invitatul lui Marian Voicu.

 

Muzeul de Artă Recentă (MARe), primul muzeu de artă privat din România (după Muzeul Simu, în 1910), s-a deschis oficial în octombrie 2018, la Bucureşti, în bulevardul Primăverii, sector 1 şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

Având cinci niveluri - Auditorium, bibliotecă, cafeterie, shop şi grădină, Muzeul de Artă Recentă este o instituţie culturală privată, dar deschisă publicului. Muzeul propune publicului anual, pe lângă expoziţia permanentă, încă cel puţin două expoziţii temporare cu artă românească şi două expoziţii temporare cu artişti străini de renume.

(w882)

Miercuri, 1 februarie, jurnalistul Marian Voicu l-a avut invitat la „Dincolo de alb şi negru” pe Ervin Kessler, curator de artă şi filosof, preşedinte al Muzeului de Artă Recentă pentru a afla mai multe informaţii despre primul muzeu privat de artă din România. Ediţia s-a difuzat la TVR 1, de la ora 18.55.

Joi, 2 februarie, ora 18.55, George Teșelean, antreprenor din Constanța, este invitatul lui Mihai Rădulescu pentru a vorbi despre generozitate fără limite: după începerea războiului, George Teşelean a adus din Ucraina, pe cheltuiala lui, un lot de 600 de copii care practică judo. 300 dintre ei trăiesc și se antrenează la Neptun, unii au obținut și medalii europene anul trecut.

Luni, 30 ianuarie, la „Dincolo de alb şi negru”, am vorbit despre elite şi românii celebri în lume. Jurnalista Mihaela Crăciun a moderat un dialog plin de miez cu regizorul şi criticul de artă Radu Boroianu. Iar marți, dezbaterea „Dincolo de alb şi negru” a avut în focus Legile educaţiei, cum convingem copiii să iubească şcoala, şcoala de stat vs. şcoala privată. Mihai Rădulescu a stat de vorbă cu Marcel Bartic, profesor de istorie, activist civic.

(w882)

În fiecare săptămână, câţiva dintre cei mai buni jurnalişti ai TVR - Cătălin Ştefănescu, Mihaela Crăciun, Mihai Rădulescu, Marian Voicu şi Laurenţiu Ciocăzanu - ne provoacă să gândim „Dincolo de alb şi negru”. Dialoguri spectaculoase, consistente, spumoase şi cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor urmărim de luni până joi, de la ora 18.55, la TVR 1.

 

 
Silvia Colfescu, directoarea editurii „Vremea”, la „Mic dejun cu un campion”: Am făcut tot ce am putut ca viața mea să fi fost de folos  | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

 

#TVRedu