loader
Foto

„Îmi imaginez viitorul prin muzică”! Mircea Florian, invitatul Marinei Constantinescu

La „Nocturne”, ne-am bucurat de prezenţa unui om care caută şi desluşeşte sunete, care surprinde esenţa lor. Muzicianul Mircea Florian, în dialog cu Marina Constantinescu - duminică, 26 martie, ora 23.35, la TVR 1. | VIDEO

 

Despre Mircea Florian, publicul larg ştie că este un mare muzician şi compozitor de muzică originală pentru teatru şi film. Mai restrâins este cercul care a aflat că, mai întâi de toate, a fost omul de ştiinţă, ciberneticianul iubitor de sunete Mircea Florian.

La înregistrarea pentru „Nocturne”, Mircea Florian venit cu bicicleta, aşa cum îi stă bine unui om profund liber, pe care şi-a dorit să o aibă lângă sine, ca parte din decor, ca o extensie a sa.

„Merg cu bicicleta pentru că ţin la Pământul ăsta!” afirmă Mircea Florian, invitatul Marinei Constantinescu la TVR 1.

(w882)

Şi-a început cariera cântând muzică folk, însă mai târziu a abordat muzica rock, muzica electronică și pe cea experimentală. A cercetat instrumentele de toate felurile şi muzica arhaică.

„Este o muzică de ieri, cu faţa spre mâine”, consideră Marina Constantinescu. Iar Mircea Florian continuă ideea: „Îmi imaginez viitorul prin muzică.”

În anul 2011, Senatul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a hotărât să-i acorde titlul de „Doctor Honoris Causa” și să-l includă astfel în corpul său academic.

În studioul „Nocturnelor”, Mircea Florian ne-a cântat la drâmbă și ne-a spus poveşti de demult din faimosul Club A. Ne-a amintit de spectacolele pline de forţă pe care le realiza odinioară cu regizoarea Cătălina Buzoianu, ale căror repetiţii nu le rata niciodată.

Mircea Florian este un artist particular, neconvenţional, un om care caută şi desluşeşte sunete, care surprinde esenţa lor, iar nenumăratele discuri, concerte şi spectacole fac din artist un nume de referinţă pentru muzica românească. ​Ne-am bucurat de prezenţa sa la „Nocturne”, duminică, 26 martie, ora 23.35, pe TVR 1.

(w882)

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu