loader
Foto

Galerie foto

Iaşi, toamna. Obiective turistice populare, dar cu poveşti şi legende mai puţin cunoscute, la „Exclusiv în România”

Cele şapte coline încărcate cu pomi ruginii arată fermecător! Cea mai veche cortină de teatru din România are picturi cu metafore surprinzătoare. Avem chiar şi o poveste de dragoste  care a zguduit din temelii scena politică din Moldova şi Ţara Românească! Cristi Tabără şi echipa lui ne arată Iaşul altfel în noua ediţie „Exlusiv în România”. Duminică, 17 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

Toamna ne îmbie să vizităm unul dintre cele mai frumoase şi mai căutate oraşe de către turişti în acest anotimp, Iaşiul. Cele şapte coline încărcate cu pomi ruginii arată fermecător. Cristi Tabără şi echipa sa au pornit la pas să exploreze obiective turistice populare, dar cu poveşti şi legende mai puţin cunoscute. Ce au găsit vom vedea duminică, 17 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1, în noua ediţie „Exclusiv în România”.

(w882) Teatrul Na

Plimbarea prin oraş i-a dus pe călători în centrul oraşului, unde încă mai există o zonă pietonală cu simboluri din perioada comunistă... Vom vedea şi întelege mai multe duminică, la „Exclusiv în România”.

(w882) Cortina te

(w882) Cortina Te

Descoperim cea mai veche cortină de teatru din România tot la Iaşi şi aflăm că are picturi cu metafore care ne-au surprins. Şi tot la Iaşi, Cristian Tabără şi echipa lui au dat şi peste o poveste reală, de dragoste, din istoria oraşului, care s-a terminat tragic şi care a zguduit din temelii scena politică din Moldova şi Ţara Românească. În urma dramei, toţi robii din cele două ţări au fost eliberaţi. Aflăm întreaga poveste duminică, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1.

La Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, care deţine cea mai mare colecţie de instrumente muzicale mecanice din ţară, vom afla cum se asculta muzică începând cu prima jumătate a secolului al XX-lea și vom vedea și instrumente unice în lume. Expoziția are un orchestrion, achiziționat în 1974, care redă un concert de vioară și pianină. Au fost create doar 63 de modele în toată lumea și, în prezent, la licitațiile din SUA, prețul unui astfel de orchestrion pornește de la 950.000 de dolari.

Locul unde se întâmplă tot felul de evenimente culturale interesante şi unde există unul dintre puţinele ateliere de fierărie de artă din ţara noastră este conacul P. Carp din Țibăneşti. Îl vizităm alături de Cristi Tabără şi echipa lui pe 17 noiembrie, la TVR 1.

(w882) Cristian T

(w882) Cristian T

Iar la final, ne delectăm cu o mâncare cu produse de sezon: gutui cu muşchi de porc şi salvie, iar la desert, pere cu ciocolată! Reţetele sunt simple, mâncarea gustoasă, iar secretele preparării ne vor fi dezvăluite în emisiunea „Exclusiv în România”, duminică, 17 noiembrie. La TVR 1, de la ora 17.00.

credit foto: TVR, filmări „Exclusiv în România”

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...

 ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

publicat: sâmbătă, 09 noiembrie 2024

În data de 14 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui o inițiativă inovatoare, lansată de neuropsihiatrul Cristian Andrei, intitulată "ParenTin'".

 

#TVRedu