loader
Foto

Galerie foto

Haţeg – căutarea sacrului, la „Exclusiv în România”| VIDEO

Cristi Tabără şi echipa sa ne-au propus o drumeţie pe urmele vechilor daci, în Ţara Haţegului, duminică, 27 septembrie, de la ora 17.10, la TVR 1.

 

Echipa Exclusiv în România porneşte, pe 27 septembrie, în căutarea muntelui sacru al dacilor, din apropierea Ţării Haţegului. Cristi Tabără şi echipa sa ne-au aşteaptat la o nouă ediţie a emisiunii care caută pe meleagurile noastre frumuseţi unice în lume, obiceiuri, oameni şi delicii culinare ca la nimeni alţii, duminică, de la ora 17.10, la TVR 1.

(w882)

Ajunşi la poalele munţilor, călătorii TVR se confruntă cu o dilemă: va fi fost el Vârful Gugu, din masivul Godeanu, sau Vârful Godeanu, din masivul Şureanu? Pentru a se lămuri, apelează la specialişti în domeniul civilizaţiei dacice, dar şi la călăuze, pentru a urca pe ambele vârfuri.

(w882)

„Încercăm să gustăm din misterul ceţurilor în care se înfăşoară Gugu, sperând că Zamolxis ne va da o mână de ajutor pentru a fi prima echipă de filmare care ajunge pe enigmaticele înălţimi. Dar obstacolele nu sunt puţine...”, povestesc membrii echipei „Exclusiv în România”. „Vârful Godeanu, situat în preajma Sarmisegetuzei Regia, ne aşteaptă, însă, senin, oferindu-ne privelişti însorite din Munţii Orăştiei”, completează jurnaliştii.

(w882)

Între timp, ceva mai la vale, Cristi Tabără merge mai departe prin istorie, descoperind biserici unicat puţin cunoscute, în zidurile cărora sălăşluiesc pietre din cetăţile perioadei daco-romane. La Streisângeorgiu, Strei şi Ostrov află istoria frământată a trei dintre ele şi înfruntă, apoi, ploaia torenţială, pentru a atinge un alt obiectiv frământat (şi foarte gustos) al călătoriei noastre: virşli din zona Haţegului.

(w882) virsli

Imagini spectaculoase, informaţii utile şi poveşti fantastice – toate acestea şi multe altele, într-o nouă întâlnire cu Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România”, duminică, 27 septembrie, de la 17.10, la TVR 1.

(w882)

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu