loader
Foto

Galerie foto

Guvernul de la Chişinău a suspendat licenţele de emisie pentru 6 posturi TV

La “Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a discutat subiectul cu Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente din Republica Moldova. Miercuri, 21 decembrie, ora 18.00, la TVR1. | VIDEO

 

Comisia pentru situaţii excepţionale a Guvernului de la Chişinău a decis suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru șase posturi de televiziune din Republica Moldova, în scopul protejării spațiului informațional și prevenirii riscului de dezinformare. Jurnaliștii acestor instituții și partidele de opoziție reclamă încălcarea libertății de exprimare. Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente din Republica Moldova a fost invitatul realizatorului Marian Voicu, la “Breaking Fake News”, pe 21 decembrie, la TVR 1.

În fiecare miercuri, de la ora 18.00, informaţiile sunt puse în context, explicate, iar dezinformările demontate de Marian Voicu şi invitaţii săi, în prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării.

(w882)

La final de an pentru „Revista presei fake” am aflat de ce Cupa mondială la fotbal a fost și o competiție a dezinformărilor, iar Vladimir Puțîn a fost desemnat „mincinosul anului”.

Ce anume a stat, cu adevărat, în spatele deciziei Austriei privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen? Tatiana Țarfulea a demontat „Conspirația săptămânii”, tot la ediţia din 21 decembrie a emisiunii “Breaking Fake News”.

Iar „Spărgătorii de Fake News”, cu Zaiafet și Geminschi, Zaiafet și Geminschi au întrebat de unde ar putea afla numărul de telefon al președintelui Iohannis, pentru că au aflat care este cuvântul anului. Nu, nu este Putin.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu