loader
Foto

"Gări de poveste", o aventură de retrăit la miezul nopții

TVR1 v-a propus să revedeți seria prin care am călătorit de-a lungul și de-a latul țării și am aflat istoria gărilor noastre. Episoadele s-au difuzat în luna martie, miercuri, de la ora 24.00.

 

Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu s-au aventurat în căutarea celor mai frumoase gări ale României şi a poveştilor din jurul acestora.

Telespectatatorii vor vedea ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale.

(w882) Catalin St

Seria cuprinde 12 filme documentare, de câte 50 de minute, în care cei doi travellers vor aduce cele mai frumoase poveşti, dar se vor apropia şi de oamenii fiecărei zone și de legendele locului.

(w882)

„Sunt nenumărate poveşti. De la momentele în care ambiţia şi meticulozitatea Regelui Carol I au schimbat faţa României, până la discuţii cu supravieţuitori de la Auschwitz, îmbarcaţi în trenurile morţii, de la redescoperirea unor obiecte de patrimoniu şi a istoriilor care stau în spatele lor, până la farmecul uitat al călătoriei cu trenul şi de la imaginea gărilor româneşti, a comunităţilor din preajma lor, aşa cum arată ele acum, până la întâlnirea cu oameni care au făcut o pasiune de-o viaţă din apărarea şi conservarea a ceea ce se mai putea salva, această serie de documentare e, într-un fel, o parte din chipul României de azi. Dar poveştile acestor filme sunt, în acelaşi timp, şi o încercare de a readuce în actualitate dimensiunea civilizatoare a unei invenţii care a marcat întreaga modernitate a lumii – trenul”, spune Cătălin Ştefănescu, unul dintre amfitrionii seriei documentare.

***

Producătorii şi realizatorii seriei sunt Ruxandra Ţuchel, Ioana Mureşan, Răzvan Butaru, Sorana Stănescu, Roxana Chiriţă şi Alexandru Munteanu.

 
Kilograme multe, educație puțină | VIDEO

Kilograme multe, educație puțină | VIDEO

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

Activitatea fizică este esențială pentru menținerea unei stări de bine generale și pentru prevenirea afecțiunilor de sănătate.

Educația în România: O prioritate ignorată | VIDEO

Educația în România: O prioritate ignorată | VIDEO

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

În ultimii ani, educația s-a dovedit a fi un subiect de controversă în România, iar statisticile naționale și europene susțin această observație.

Scriitorul Goran Mrakić și antreprenorul Gheorghe Chevereșan invitați la

Asociația Banatica se află în centrul discuțiilor actuale despre promovarea sportului și educației în comunitate, având ca invitați de marcă pe ...

 

#TVRedu