loader
Foto

Galerie foto

Frumuseţile ţinutului secuiesc, surprinse la „Exclusiv în România”

Sâmbătă, 25 mai, la 17.40, la TVR 1 ați putut vedea cea mai mare statuie din lume, făcută dintr-o singură bucată de lemn la Mănăstirea Franciscană, iar la Leliceni arborele european al anului 2010, un tei de 500 de ani.

 

Pe 1 iunie, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc. Este un bun prilej pentru echipa Exclusiv în România de a prezenta frumuseţile ţinutului secuiesc şi de a vă ţine la curent cu ultimele pregătiri care se fac la Şumuleu pentru vizita papei.

Ediția din 25 mai este disponibilă online pe TVR+.

(w882)

„Vom merge pentru început la Mănăstirea Franciscană, unde descoperim un unicat: statuia Fecioarei Maria, cea mai mare statuie din lume făcută dintr-o singură bucată de lemn”, ne-a spus Marin Găbudean, unul dintre producătorii emisiunii.

(w882)

La Muzeul Secuiesc al Ciucului am aflat istoria călugărilor franciscani,

(w882)

(w882)

iar la câţiva kilometri de Miercurea Ciuc, la Leliceni se află arborele european al anului 2010, un tei vechi de 500 de ani. L-am văzut într-o filmare realizată în poate cel mai frumos anotimp – primăvara.

(w882)

(w882)

Călătoria echipei Exclusiv în România a continuat până la Balvanyos, unde am văzut Grota Sulfuroasă, cea mai mare mofetă din lume.

(w882)

Sunt doar câteva idei de vacanţă pentru cei care ajung în următoarea perioadă la Şumuleu Ciuc, nu doar pentru a-l vedea pe Papa Francisc, ci şi pentru a descoperi locuri minunate ale ţinutului secuiesc.

 

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu