loader
Foto

Fotbalul, matematica şi aviaţia s-au împletit cu folclorul la „Vedeta populară”

Oameni din cele mai diverse domenii de activitate au demonstrat că poartă România în suflet. Iuliana Tudor ne-a prezentat în 29 mai, de la ora 21.00, la TVR 1, în cea de-a şasea ediţie din sezonul 8 al celui mai iubit talent-show de folclor. | VIDEO

 

Este arbitru de fotbal, are o diplomă de inginer în Construcții Aerospațiale, iar în timpul liber predă matematică… Nu lasă, însă, deoparte muzica populară, pe care o iubeşte de mică. La cei 24 de ani împliniţi, bistriţeanca se laudă cu o carieră de peste 5 ani în arbitraj.

Jucătorii zâmbesc când o văd, dar în scurt timp îşi dau seama că au toate motivele să o ia în serios! Cât de serioasă e în privinţa viitorului ei în muzică am văzut duminică seară, în ediţia cu numărul 6 din sezonul 8 al celui mai iubit show folcloric din România.

(w882) Iuliana Tu

S-a înscris în competiţie şi o tânără de 17 ani din Olt, care s-a luptat în trecut cu fenomenul de bullying. Acum, elevă la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, a găsit, în sfârșit, oameni care iubesc aceleași valori ca și ea şi se simte inspirată să scrie și să compună atât literatură, cât si melodii.

Asistent voluntar la Radiologie într-un spital din Oradea, o tânără din Sălaj studiază acum Ingineria produselor alimentare. Pasiunea pentru folclor şi talentul muzical au adus-o şi pe ea pe scena „Vedeta populară”.

Şi un tânăr din Mureş care studiază Istorie și Filosofie speră să impresioneze juriul şi publicul cu aptitudinile sale folclorice. La fel, cea mai tânără concurentă a serii, o botoşăneancă pasionată de mistică, aspiră şi ea la titlul de „Vedetă populară“.

(w882) orchestra

În această săptămână, la „Vedeta populară”, artiștii s-au bucurat de acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Național Folcloric Transilvania din Baia Mare, dirijor Eduard Albina.

(w882) VP_Iuliana

foto: Doru Ochea

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu