loader
Foto

Foc încrucişat: „Democraţia înseamnă instituţii”

Duminică, 21 decembrie, la „Foc încrucişat” a fost invitat politologul Alexandru Radu, care, împreună cu moderatoarea  Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu, au dezbătut învestirea lui Klaus Iohannis şi provocările lui din următorii  ani.

 

A 16-a ediţie a emisiunii „Foc încrucişat” – ultima din acest an – a avut drept temă principală „preluarea mandatului prezidenţial”. Pe parcursului emisiunii au fost difuzate în direct imagini de la ceremonia de preluare a mandatului prezidenţial, desfăşurată la Palatul Cotroceni. Alături de Cornel Nistorescu, invitatul permanent, în studioul TVR 1 a fost invitat şi politologul Alexandra Radu.

Deşi funcţia de preşedinte nu este una executivă, trebuie înţeles faptul că „Democraţia înseamnă instituţii. Avem separaţia puterilor în stat, dar, din perspectiva unui centru care decide, nu ar trebui să cădem în autoritarism”, spune Radu. Despre discursul lui Iohannis, politologul a declarat că el a avut similitudini cu cel ţinut de Emil Constantinescu, în 1996, iar „eu îmi doresc ca preşedintele Klaus iohannis să facă faţă cerinţelor. Percepţia e una, iar atribuţiile sale sunt altele”.

Referitor la încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, Radu a ţinut să precizeze că el are o cotă de popularitate mai amre acum, la final. Are dreptate Traian Băsescu în discursul său de final, aşa cum şi-a construit mandatul. A intrat în cu celebra formulă cu ţepele care se referea la PSD. Traian Băsescu e consecvent, aşa a început, aşa a încheiat”.

Declaraţiile complete ale politologului Alexandru Radu, cât şi intervenţiile Alinei Stancu şi ale lui Cornel Niostorescu pot fi urmărite pe TVR+, unde găsiţi înregistrarea emisiunii de duminică, 21 decembrie.

 

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu