loader
Foto

Există riscul unei crize energetice în contextul războiului din Ucraina?

Va fi România afectată? Rezervele de energie reprezintă un factor de securitate naţională. În ediţia specială de marţi, 1 martie, ora 11.15, la TVR 1, am vorbit despre rezervele de energie ale ţării noastre, în contextul războiului de lângă noi.

 

Războiul din Ucraina produce efecte în lanţ. Pe lângă valul de ucraineni care îşi părăsesc ţara, poate cel mai vizibil în aceste zile, se prefigurează o eventuală criză economică pe plan european. Ba mai mult, a fost exprimată şi ameninţarea nucleară.

Există riscul unei crize energetice în contextul războiului din Ucraina? Va fi România afectată, putem avea probleme în aprovizionarea cu gaze? Care sunt rezervele de energie ale ţării noastre?

Ce modalităţi avem pentru a scădea consumul de energie și a folosi surse alternative, pentru ca dependenţa de gazele ruseşti să fie depașită pe termen lung?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care moderatorul Ionuţ Gheorghe a căutat răspunsuri alături de invitaţii Cosmin Păcuraru - expert în geopolitica energiei, Ana Otilia Nuţu - analist de politici publice în energie Expert Forum, Dumitru Chisăliţă - preşedinte Asociaţia Energia Inteligentă, Petre Iancu - jurnalist DW.

Marţi, 1 martie, ora 11.15, la TVR 1.

Producători/realizatori: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu