loader
Foto

Exerciţii spectaculoase cu eroi anonimi, în Piatra Craiului, la „Exclusiv în România” |VIDEO

Ediţia de duminică a emisiunii de călătorii ne prilejuieşte şi o întâlnire de poveste: scriitoarea Arabella McIntyre ne poartă de la cei doi poli ai Pământului până în casa unde s-a născut povestea faimosului ursuleț Paddington. Cristi Tabără ne-a aşteaptat la „Exclusiv în România” şi pe 29 octombrie, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

Călătoria drumeţilor „Exclusiv în România”, în cel de-al doilea episod al sezonului 21, începe la poalele Pietrei Craiului, în căutarea eroilor anonimi cărora turiștii le datorează adesea salvarea vieții – membrii unui echipaj de intervenție aero-medicală și colaboratorii lor de la Salvamont. Momentul sosirii echipei TVR coincide, însă, cu cel al plecării acestora, care îşi iau zborul în grabă. Avem să îi întâlnim ceva mai târziu, să aflăm ce presupune o asemenea misiune și să privim un moment din pregătirea salvamontiştilor, în Prăpăstiile Zărneștiului. O ediţie difuzată duminică, 29 octombrie, de la 17.00, la TVR 1.

(w882) salvamonti

(w882)

Socotindu-se uşor „în dificultate cu firul epic”, Cristi Tabără şi echipa sa decid să oprească în satul Măgura, să ceară sfatul unui povestitor profesionist. Jurnalista britanică Arabella McIntyre – Brown s-a așezat aici cu ani în urmă, renunțând la tot ce o lega de Liverpool sau Londra. Acum, își deapănă cu succes poveștile din căsuța de pe culme și îi învață pe cei dornici să își elibereze imaginația, pentru a putea scrie, la rândul lor. Bucuroasă de oaspeţi, ea ne va captiva cu istoriile minunate ale oamenilor din viața ei, ce ne vor purta de la cei doi poli ai Pământului până în casa unde s-a născut povestea faimosului ursuleț de pluș Paddington.

(w882) Arabella M

(w882) maci

Și tot în episodul de duminică „Exclusiv în România” aflăm și legenda Țării Branului. O vom asculta la drum, între satele Măgura și Peștera, conduși de mai vechiul prieten al emisiunii, Eugen Totîlcă, bucureșteanul îndrăgostit de plaiurile de la poalele Pietrei Craiului.

(w882) Eugen TotÃ

O ediție plină de oameni frumoși și de istorisiri uimitoare ne anunţă, aşadar, realizatorii emisiunii de călătorii de la TVR 1 şi pentru această săptămână. Pe 29 octombrie, de la ora 17.00, îi însoţim din nou pe Cristi Tabără şi echipa sa într-o nouă drumeţie „Exclusiv în România”.

(w882)

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu