loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: Sărbătoarea Naşterii Domnului în zona Sibiului | VIDEO

Duminică, 22 decembrie, de la ora 19:00, echipa emisiunii "Exclusiv în România" ne-a arătat cum se pregătesc bunătăţile tradiţionale în zona Sibiului.

 

Echipa "Exclusiv în România" a aflat cum se pregătesc sătenii din Porumbacu de Sus, județul Sibiu, pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.

Întâi de toate, Cristi Tabără poposește în casa doamnei Lenuța Cârstea pentru a vedea o afumătoare tradițională plină ochi cu cârnați, caltaboși și alte bunătățuri.

(w882)

Vom afla cum se gătește tocana porcului, o mâncare specifică Ignatului, atunci când se sacrifică porcii în gospodăriile tradiționale românești.

Aflăm apoi povestea a doi bucureșteni, Nicoleta și Sergiu, care au construit la Porumbacu de Sus o casă de oaspeți unică în România, pornind de la ideea bordeielor tradiționale românești.

(w882)

 

(w882)

(w882)

Doamna Aneta Gritu din Porumbacu de Sus ne va iniția în tainele miresmelor, siropurilor, săpunurilor și a altor produse naturiste, iar la Avrig vom afla povestea lui Gheorghe Lazăr, ardeleanul care a creat prima școală superioară românească.

(w882)

Ne întoarcem apoi la Porumbacu de Sus unde participăm la o șezătoare românească tradițională, iar la final vom ascultă colinde tradiționale românești din zona Sibiului.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu