Duminică, 22 decembrie, de la ora 19:00, echipa emisiunii "Exclusiv în România" ne-a arătat cum se pregătesc bunătăţile tradiţionale în zona Sibiului.
Echipa "Exclusiv în România" a aflat cum se pregătesc sătenii din Porumbacu de Sus, județul Sibiu, pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.
Întâi de toate, Cristi Tabără poposește în casa doamnei Lenuța Cârstea pentru a vedea o afumătoare tradițională plină ochi cu cârnați, caltaboși și alte bunătățuri.
Vom afla cum se gătește tocana porcului, o mâncare specifică Ignatului, atunci când se sacrifică porcii în gospodăriile tradiționale românești.
Aflăm apoi povestea a doi bucureșteni, Nicoleta și Sergiu, care au construit la Porumbacu de Sus o casă de oaspeți unică în România, pornind de la ideea bordeielor tradiționale românești.
Doamna Aneta Gritu din Porumbacu de Sus ne va iniția în tainele miresmelor, siropurilor, săpunurilor și a altor produse naturiste, iar la Avrig vom afla povestea lui Gheorghe Lazăr, ardeleanul care a creat prima școală superioară românească.
Ne întoarcem apoi la Porumbacu de Sus unde participăm la o șezătoare românească tradițională, iar la final vom ascultă colinde tradiționale românești din zona Sibiului.