loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: Sărbătoarea Naşterii Domnului în zona Sibiului | VIDEO

Duminică, 22 decembrie, de la ora 19:00, echipa emisiunii "Exclusiv în România" ne-a arătat cum se pregătesc bunătăţile tradiţionale în zona Sibiului.

 

Echipa "Exclusiv în România" a aflat cum se pregătesc sătenii din Porumbacu de Sus, județul Sibiu, pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.

Întâi de toate, Cristi Tabără poposește în casa doamnei Lenuța Cârstea pentru a vedea o afumătoare tradițională plină ochi cu cârnați, caltaboși și alte bunătățuri.

(w882)

Vom afla cum se gătește tocana porcului, o mâncare specifică Ignatului, atunci când se sacrifică porcii în gospodăriile tradiționale românești.

Aflăm apoi povestea a doi bucureșteni, Nicoleta și Sergiu, care au construit la Porumbacu de Sus o casă de oaspeți unică în România, pornind de la ideea bordeielor tradiționale românești.

(w882)

 

(w882)

(w882)

Doamna Aneta Gritu din Porumbacu de Sus ne va iniția în tainele miresmelor, siropurilor, săpunurilor și a altor produse naturiste, iar la Avrig vom afla povestea lui Gheorghe Lazăr, ardeleanul care a creat prima școală superioară românească.

(w882)

Ne întoarcem apoi la Porumbacu de Sus unde participăm la o șezătoare românească tradițională, iar la final vom ascultă colinde tradiționale românești din zona Sibiului.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu