loader
Foto

“Exclusiv în România”, sezon nou la TVR 1 şi TVR HD

Descoperiţi povestea scheletului de mastodont, vechi de 4 milioane de ani, aflat la Muzeul Depresiunii Baraolt din judetul Covasna, în ediţia “Drum spre Sălaşul Mastodontului“, sâmbătă, 20 aprilie, la ora 16.30, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Echipa TVR a ajuns la Baraolt pe căi ocolite, “rătăcind drumul”, trecând pe la biserica fortificată din Archita. Destinul acestui sat se leagă nu doar de saxonii de altă dată, ci și de anglo-saxonii din zilele noastre, mai precis de colonelul britanic Michael Carrington, care a contribuit la salvarea patrimoniului localității.

(w882)

Pe drum a apărut fanfara din Jimbor, cunoscută dincolo de hotare, dar şi şansa unei lecții de frământat pita (plină de umor) la brutăria tradițională din satul Filia.

(w882)

 

(w882)

Noaptea a prins echipa TVR la Tălișoara, în castelul unei vechi familii aristocratice, readus la viață de o tânără familie a zilelor noastre. Istoria castelului, tainele meseriei de fierar, într-un atelier în care se păstrează meșteșugul de altădată,  gustarea apei izvoarelor minerale din zona Bățanii Mici, vizitarea casei memoriale a scriitorului Benedek Élek, supranumit “Ion Creangă al secuilor”, vor întregi cuprinsul primei ediţii din noul sezon al emisiunii “Exclusiv în România”.

(w882)

 

(w882)

 

***

Vă invităm să urmăriţi episoadele noului sezon al emisiunii “Exclusiv în România”  în fiecare sâmbătă, de la ora 16.30, la TVR 1 şi TVR HD.

Foto: Claudiu Petringenaru

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu