loader
Foto

Exclusiv în România: primul globetrotter român, trovanți și Cloșca cu puii de aur

Un nou sezon al emisiunii a început pe 4 aprilie, când Cristi Tabără și echipa să ne-au propus o călătorie în zona Buzăului. „Exclusiv în România” se vede duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Primăvara își intră în drepturi, așa că echipa „Exclusiv în România” pornește din nou la drum, în căutarea de noi obiective unicat, de povești fascinante și obiceiuri inedite.

Un nou sezon al îndrăgitei emisiuni de călătorii a început pe 4 aprilie la TVR 1, când Cristi Tabără ne-a propus o plimbare în zona Buzăului. Ce putem și noi descoperi acolo ne-a dezvăluit duminică, de la ora 17.00, la TVR 1, în prima ediție „Exclusiv în România” a sezonului.

(w882) Babele 2

Primul popas a fost la Pietroasele, pentru a afla istoria de roman polițist a tezaurului „Cloșca cu puii de aur”. A fost cel mai important tezaur descoperit la aceea vreme în Europa, iar în ceea ce privește cantitatea de aur, doar mormântul lui Tutankamon o depășește!

(w882) Tezaurul o

Am afla tapoi povestea lui Dumitru Dan, cel despre care se spune că, la începutul secolului al XX-lea, a parcurs pe jos peste 100.000 de kilometri, rupând aproape 500 de opinci, într-o fascinantă călătorie în jurul lumii, care a durat 6 ani. De ce au plecat 4 români în această expediție și de ce s-a întors doar el – a rămas să aflăm pe 4 aprilie, la „Exclusiv în România”.

(w882) Dumitru Da

(w882) Madalina O

Bozioru este o zonă magnifică a Ținutului Buzăului, care se pregătește să devină geoparc UNESCO. Aici, oamenii pot să stea de vorbă cu trovanții, în primul muzeu cu realitate augumentată din România, iar Babele de la Ulmet uimesc turiștii prin formele stranii pe care le iau trovanții, dar și prin misterele create în jurul lor...

(w882)

Înapoi la Pietroasele, Cristi Tabără a stat de vorbă cu artistul pietrar Ion Moacă, surprinzător nu doar pentru că îl critică pe tocmai pe Constantin Brâncuși, dar mai ales prin sculpturile și poveștile sale.

(w882) Interviu I

(w882) Sculpturi

Unanim recunoscuţi, cârnaţii de Pleşcoi sunt comoara savuroasă a Buzăului. Haideți să vedem cum se fac! Şi, mai ales, cum se mănâncă...

(w882) La afumat

Am urmărit, așadar, o ediție... tezaur a emisiunii „Exclusiv în România”, ce deschide un nou șir de călătorii ale lui Cristi Tabără și ale echipei sale. Expediția în zona Buzăului a putut fi văzută pe 4 aprilie, de la ora 17.00 la TVR 1.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu