loader
Foto

Exclusiv în România: peregrinări prin Oltenia şi Dobrogea

Cristi Tabără şi echipa lui ne reamintesc ce potenţial turistic are ţara noastră şi ne împărtăşesc informaţii utile pentru o vacanţă Exclusiv în România . De văzut la TVR 1 şi TVR+, în perioada 1-5 august, de la 18.55

 

Continuăm să venim cu noi propuneri de petrecere a vacanţei Exclusiv în România. În fiecare zi, de luni până vineri, Cristi Tabără şi echipa sa fac propuneri ce merită atenţie: descoperirea unor obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi vizitate Exclusiv în România. Echipa emisiunii a selecţionat atent şi, în această vară, ne invită să revedem unele dintre cele mai frumoase reportaje despre destinaţii spectaculoase, îmbinate cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale. Şi săptămâna aceasta, Cristi Tabără ne dă întâlnire la TVR 1 şi TVR+, de luni până vineri, de la 18.55.

Luni, 1 august, în prima ediţie Exclusiv în România a săptămânii, Cristian Tabără ne propune o vizită în Delta Dunării, paradisul de lângă noi. Pe 2 august, chiar dacă e o zi de marţi, echipa emisiunii ne invită într-o vacanţă... pe val.

Miercuri, 3 august, paşii ne poartă prin Oltenia de sub munte. Vedem Mănăstirea Hurezi, Munţii Căpăţânii şi localitatea Vaideeni, stâne tradiţionale, precum şi trasee montane din zonă. Tot atunci, urmărim un interviu cu Mircea Lera, şef Salvamont Vâlcea.

(w882) stana

Pe 4 august, avem ocazia să trăim o zi de vară dobrogeană. Pentru un strop de răcoare, intrăm în Peştera Limanu, apoi vizităm cea mai veche geamie din ţară, cea de la Mangalia, Muzeul de Arheologie din Mangalia, locul unde se află cel mai vechi papirus din ţară.

(w882) Dobrogea -

Ultima ediţie a săptămânii, cea din 5 august, ne întoarce în Oltenia, purtându-ne pe drumuri vechi şi drumuri noi. Calea ferată Bumbeşti-Livezeni este un punct de oprire a echipei Exclusiv în România, aflată pe un traseu din care nu putea lipsi nici sălbatica şosea Transalpina. Amatorii de sporturi extreme sunt invitaţi la un rafting pe Jiu, iar Parcul Naţional Buila Vânturăriţa ne aşteaptă să-i descoperim frumuseţile. Nu putem părăsi zona fără să intrăm pe la Mănăstirile Arnota şi Bistriţa, precum şi la peştera Sf. Grigorie Decapolitul. Despre toate acestea ne vorbesc părintele Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, maica Ambrozia Rucăreanu, stareţa Mănăstirii Arnota, precum şi Florin Stoican, preşedintele Asociatiei Kogayon.

(w882) Oltenia

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte din oferta Exclusiv în România şi în această săptămână. Pe timpul verii, emisiunea poate fi urmărită, de luni până vineri, de la ora 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

Jurnalişti: Lorelei Mihală şi Daniel Georgescu
Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu