loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România, pe urmele lui Dracula

Cristian Tabără propune, pentru 29 noiembrie, o excursie la Bistriţa, în ediţia difuzată de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Echipa Exclusiv în România ne propune, pentru ediţia din această săptămână, un traseu „pe urmele lui Dracula”, pornind de la Bistriţa şi până la lacul Colibiţa, unde vom descoperi noi locuri şi obiceiuri inedite. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, 29 noiembrie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, de la ora 18.00.

Din poarta Transilvaniei - oraşul Bistriţa, pornim, alături de Cristian Tabără şi echipa sa, până în Pasul Tihuţa, locuri unde Bram Stoker a plasat acţiunea romanului său, „Dracula". Descoperim rivalul Transalpinei din zona Moldovei - Transrarăul, un nou drum turistic, aflăm secretul pălincii tradiţionale din prune bistriţene, luăm lecţii de călărie la Herghelia Beclean şi încheiem totul la un foc de tabără, pe malul lacului Colibiţa, „marea de la munte", cum a fost numit.

Ediţia ce prezintă frumuseţile Bistriţei va putea fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

 

Jurnalist: Lorelei Mihală

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu