loader
Foto

Exclusiv în România: pe urmele dacilor, dar şi prin ţinutul lui Brâncuşi

Cristi Tabără şi echipa lui ne reamintesc ce potenţial turistic are ţara noastră şi ne împărtăşesc informaţii utile pentru o vacanţă Exclusiv în România . De văzut la TVR 1 şi TVR+, în perioada 25-29 iulie, de la 18.55

 

Continuăm să venim cu noi propuneri de petrecere a vacanţei Exclusiv în România. În fiecare zi, de luni până vineri, Cristi Tabără şi echipa sa fac propuneri ce merită atenţie: descoperirea unor obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi vizitate Exclusiv în România. Echipa emisiunii a selecţionat atent şi, în această vară, ne invită să revedem unele dintre cele mai frumoase reportaje despre destinaţii spectaculoase, îmbinate cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale. Şi săptămâna aceasta, Cristi Tabără ne dă întâlnire la TVR 1 şi TVR+, de luni până vineri, de la 18.55.

25 iulie - Cât de actual mai este sloganul „Pe aici nu se trece!" şi ce mai înseamnă astăzi patriotismul?

Luni, în prima ediţie Exclusiv în România a săptămânii, Cristian Tabără încearcă să afle răspunsuri la aceste întrebări ajungând  la mausoleele de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja, unde mii de români şi-au dat viaţa pentru ţară. Tot în Vrancea, la Nereju, descoperim un dans funerar unic în Europa- Chiparusul, iar la Andreiaşu - cea mai mare rezervaţie de focuri vii din Europa. Buciumele de la Spulber răsună la Exclusiv în România pentru o ediție cu adevărat magică. Toate acestea, dar şi alte minunăţii din zona Vrancei vedem luni, de la 18.55, la întâlnirea cu Cristi Tabără şi echipa sa.

(w882) Vrancea- E

26 iulie – City-break în Bucureşti

Pornind de la cea mai mare clădire din Europa (şi a doua ca mărime din lume), Palatul Parlamentului, echipa emisiunii cutreieră pe străzi mai puţin cunoscute, unde descoperă casa cea mai veche din capitală şi Muzeul Hărţilor şi Cărţii Vechi - unicat între muzeele Europei. O vizită prin Bucureşti nu poate ocoli trecutul lui, astfel că realizatorul TVR şi echipa Exclusiv în România se opresc şi la un muzeu în aer liber: Cimitirul Bellu, cel care dezvăluie o parte fascinantă din istoria oraşului. Şi tot în ediţia de marţi, telespectatorii TVR ajung, împreună cu Cristi Tabără, la forturile din jurul Bucureştiului şi află lucruri noi despre Rezervaţia Văcăreşti, o zonă sălbatică din mijlocul oraşului, unică în România, care şi-a câştigat, între timp, statutul de parc natural. Mai multe ponturi pentru turiştii care vin în Capitală aflăm pe 26 iulie, de la ora 18.55, într-o nouă ediţie Exclusiv în România.

(w882) Bucuresti-

28 iulie - Aventuri în ţinutul lui Brâncuşi

Coborâre în rapel de pe un pod suspendat în Cheile Olteţului, tiroliană, căţărare pe versanţi, coborâre în coardă într-o peşteră care dezvăluie formaţiuni rare, scufundare într-un lac de la poalele munţilor - acestea sunt probele pe care echipa Exclusiv în România le parcurge pentru a testa oferta turistică „România Gorj Aventura”, sub îndrumarea celor de la Salvamont Gorj. Cu ochii pe colegii săi, Cristi Tabără ne invită în această ediţie să aflăm mai multe despre unicatul din pridvorul Mănăstirii Polovragi, dar şi să îl redescoperim pe Brâncuşi, la Târgu-Jiu. Ne mai rămâne timp să facem un popas, în drum spre casă, la Horezu, pentru a învăţa arta ceramicii, cu o notă de umor. Atracţiile nordului Olteniei sunt adunate în ediţia Exclusiv în România ce poate fi văzută joi, la 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Oltenia-Ex

29 iulie - Cristi Tabără păşeşte pe urmele dacilor

Echipa Exclusiv în România se opreşte la sistemul de fortificaţii dacice incluse în patrimoniul UNESCO, la Sarmizegetusa Regia şi Costeşti. Telespectatorii TVR vor vizita apoi, alături de ei, alte unicate: Sarmizegetusa Ulpia Traiana şi Germisara, moştenirea romană în Dacia. Următorul popas este la Geoagiu Băi, unde se tămăduiau cândva rănile căpătate în lupte şi unde echipa de „exploratori” descoperă un alt unicat: Rotonda de aici. Cristian Tabără şi colegii săi de călătorie vor pătrunde în camere secrete şi părţi nedeschise încă pentru public din Castelul Huniazilor. Finalul ediţiei nu putea fi mai potrivit decât cu o porţie de gulaş păstoresc din Haţeg. Reţeta o aflăm la Exclusiv în România, pe 29 iulie, de la 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Hateg-Excl

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte din oferta Exclusiv în România şi în această săptămână. Pe timpul verii, emisiunea poate fi urmărită, de luni până vineri, de la ora 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

Jurnalişti: Lorelei Mihală şi Daniel Georgescu
Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu