Cum arată şi din ce este compus un „mic dejun sibian”, dar şi despre „Drumul Brânzei” - sâmbătă, 18 mai, de la 16.30, la TVR 1, într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”.
Dacă nu aţi fost în Sibiu sau chiar dacă aţi vizitat oraşul deja, anul acesta aveţi un motiv în plus să îl vedeţi fie pentru prima oară, fie să îl revedeţi. În 2019, Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană. Cu alte cuvinte, cei care ajung la Sibiu vor avea prilejul să mănânce numai bunătăţi în foarte multe locuri din zonă.
Echipa Exclusiv în România l-a trimis în recunoaştere pe reporterul Daniel Georgescu pentru a ne împărtăşi despre experienţa lui gastronomică la Sibiu. Vom gusta sau doar ne va face poftă de fantasticele preparatele locale, tradiţionale, din Mărginimea Sibiului, bucate gătite din ingrediente naturale, după reţete vechi.
În ediţia de sâmbătă a emisiunii Exclusiv în România vom vedea cum arată şi din ce este compus „un mic dejun sibian”, dar vom merge şi pe Drumul Brânzei, un traseu care poartă turiştii prin toate localităţile cunoscute pentru vestita branză de Sibiu.
„Nu se putea să venim în zonă şi să mâncăm brânză bună de burduf, fără să vizităm şi Muzeul Pastoral din Jina. Tocmai deceea vi-l arătăm la Exclusiv în România – veţi afla despre obiceiurile locului şi veţi putea vedea obiecte şi vestimentaţii ale celor care s-au ocupat cu oieritul de-a lungul timpului”, a adăugat Marin Găbudean, producătorul emisiunii, pe care o vedem la TVR 1 sâmbătă, 18 mai, de la ora 16.30.
Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.
Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu