loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: Lacurile dobrogene

Cristian Tabără şi echipa au descoperit reţeta borşului pescăresc făcut de lipoveni, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În Săptămâna Luminată, Cristian Tabără continuă să ne prezinte fascinanta zonă a Dobrogei, oprindu-se, de data aceasta, la lumea lacurilor dobrogene. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc Exclusiv în România online, pe TVR+, au şansa să cunoască, pe 26 aprilie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

Echipa emisiunii face un prim popas la complexul lagunar Razim - Sinoe, unic în Europa prin dimensiuni şi prin bogăţia de specii pe care le adăposteşte. Grăbiţi să descopere frumuseţile tainice ale apelor, Cristian Tabără şi colegii săi se îmbarcă de la Lunca spre Gura Portiţei, admirând în drum Capul Doloşman. O bucurie echivalată doar de drumul cu bicicleta, pe maluri, spre cetatea Argamum, prima localitate din România atestată de un izvor scris.

Frumuseţile locurilor vizitate determină echipa Exclusiv în România să meargă mai departe, spre Cheile Dobrogei şi peştera Sfântului Ioan Casian, apoi spre bisericile din dealul de cretă de la Basarabi.

Ca de obicei, Cristian Tabără nu se lasă până nu află secretele culinare ale locului. De data aceasta, realizatorul TVR descoperă reţeta borşului pescăresc făcut de lipoveni, dar şi oamenii minunaţi din Jurilovca, ale căror poveşti şi cântece sunt fascinante pentru cei care zăbovesc să le asculte.

Toate aceste minunăţii ale Dobrogei pot fi văzute în ediţia Exclusiv în România difuzată sâmbătă, pe 26 aprilie, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

O emisiune de Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabără: Daniel Georgescu, Denisa Anghel şi Cristina Rădulescu. În fiecare săptămână, câte unul dintre jurnaliştii TVR enumeraţi îl însoţeşte pe Cristian Tabără în regiunea în care se află unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte în regulă” şi testând pe propria piele atracţiile turistice ale zonei.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu