loader
Foto

Galerie foto

La maratonul Pietrei Craiului, cu echipa "Exclusiv în România"

Garofiţa Pietrei Craiului şi caprele negre au fost filmate de aproape de echipa Exclusiv în România. Emisiunea s-a difuzat sâmbătă, 10 decembrie, ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Realizatorii emisiunii Exclusiv în România ne propun pentru 10 decembrie o ediţie cu adrenalină la maxim: trasee montane ce-ţi taie răsuflarea, curse de alergare, o vizită alertă în Parcul Naţional Piatra Craiului sunt câteva dintre propunerile lor. O ediţie pe parcursul careia cu greu au găsit răgazul de a-şi trage sufletul este de urmărit la TVR 1, TVR HD şi TVR+ sâmbătă, de la 18.00.

(w882)

Echipa emisiunii Exclusiv în România s-a alăturat participanţilor la Maratonul Pietrei Craiului, care se află la originea alergării montane din România. „Nu speram să ajungem la final printre primii, ci să cunoaştem oameni minunaţi, să atingem înălţimile celei mai lungi creste calcaroase din România şi să filmăm un unicat mondial delicat: garofiţa Pietrei Craiului”, ne-a spus Cristina Madgearu, realizatoarea ediţiei.

(w882)

Cu puţin efort, călătorii ajung până la două dintre formaţiunile cele mai frumoase ale masivului: Marele Grohotiş şi Cerdacul Stanciului. Norocoşi, reuşesc să vadă de aproape şi vestitele capre negre, pe care ni le vor arăta la Exlusiv în România de sâmbătă, 10 decembrie. Ocazie cu care mai aflăm şi despre flora şi fauna din zonă vizitând Parcul Naţional Piatra Craiului. Organizat ca un muzeu interactiv, parcul a devenit una dintre atracţiile turistice ale zonei.

(w882)

(w882)

(w882)

Pentru un moment de linişte, suntem invitaţi să ne îndreptăm paşii către Mănăstirea Colţul Chiliilor, lângă care se află grota în care localnicii se roagă încă din vremea năvălirilor turcilor şi tătarilor. La final de expediţie, întorşi din maratonul montan cu o foame de lup, învăţăm să preparăm şi gustăm bulzul gătit ca la stânele din Piatra Craiului.

Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean

În noul sezon Exclusiv în România, Cristi Tabără şi echipa lui ne conduc spre destinaţii de vacanţă mai puţin explorate. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1, TVR HD şi TVR+ din 29 octombrie. O răpire în Parcul Natural Insula Mică a Brăilei, o premieră în televiziune - România pe contur – expediţie cu adevărate probe de supravieţuire, cu istorii inedite şi păţanii de tot hazul, degustări de vinuri la Ostrov, explorarea istoriei şi obiectivelor turistice din această parte mai puţin cunoscută a Dobrogei, o călătorie în timp pentru a trăi în neolitic, în Munţii Trascăului sunt doar câteva dintre poveştile captivante care ne ajută să cunoaştem mai bine şi să iubim mai mult România. Le descoperim în noul sezon Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu