loader
Foto

„Exclusiv în România”, la final de sezon...| VIDEO

În ediţia „best of”, am urmărit cele mai interesante reportaje realizate de echipa „Exclusiv în România” în sezonul cu numărul 20. Ca de obicei, Cristian Tabără a venit la TVR 1 duminică, la ora 17.00.

 

Pe strada Ştefan Octavian Iosif, la nr. 4, într-o clădire veche, se află cel mai ciudat şi mai interesant muzeu: Steampunk Transylvania. Un unicat european, adus la viaţă de un personaj la fel de interesant, Istvandi Botond. Vizionarul a gândit, până la cele mai mici detalii, tot ce se află în muzeu, despre care spune că „este cea mai faină vrăjeală”.

(w882)

(w882)

Steampunk Transylvania se întinde pe două etaje și invită vizitatorii într-o altă realitate, unde noul și vechiul se întrepătrund, în timp ce descoperă laboratorul de alchimie, camera de tortură, camera de operații, camera secretă sau mașina timpului. Este un univers fascinant, iar aspectul retro al muzeului, unde stilul victorian se îmbină cu cel gotic, aminteşte de epoca revoluţiei industriale. Revedem imaginile pe 11 iunie, de la 17.00, în episodul best of „Exclusiv în România”, la TVR 1.

(w500)

În Oltenia, ne bucurăm să aflăm povestea Aretiei Tătărăscu. Supranumita „Doamna Gorjului”, o binefacătoare din secolul trecut, ea a făcut să se întâmple importante acte de recunoștință şi cinstire a eroilor neamului nostru. Despre toate aceste lucruri - în ediţia „Exclusiv in Romania” în care urmărim cele mai frumoase reportaje al sezonului 20,  duminică, 11 iunie. De la ora 17.00, la TVR 1!

(w882)

Fie vremea bună - rea, călatorului îi șade bine cu drumul. Iar Dobrogea rămâne mereu frumoasă, chiar și când ne oferă drept exclusivitate ploaia. Printre picături de ploaie, facem cunoștință cu meglenii, cu graiul, cu obiceiurile, cu bucatele și cu dansurile lor, la Cerna, unde se află cea mai numeroasă comunitate de acest fel din România.

(w882)

Apoi, din Dobrogea ne teleportăm în mijlocul ţării, la Târgu Secuiesc, mai exact la Muzeul Fotografiei, care a fost amenajat într-un studio foto vechi de 150 de ani şi care a funcţionat până în anul 1998. Vom înţelege cât de greu se făceau fotografiile la sfârşitul secolului XIX şi cât de mult costau, în aceeaşi ediţie best of „Exclusiv în România”.

 

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu