loader
Foto

„Exclusiv în România”, în vizită la Chişinău

Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România”ajung în Republica Moldova şi vizitează Muzeul Ocupaţiei Sovietice din Chişinău, dar şi cramele moldoveneşti, unicate ale Basarabiei: Castel Mimi, Mileştii Mici, Cricova.

 

În acest episod Exclusiv în România ajungem din nou în Republica Moldova. Prima oprire va fi la Chişinău, unde Cristi Tabără vizitează Muzeul Ocupaţiei Sovietice, o iniţiativă extrem de curajoasă pentru o ţară care se află şi acum sub influenţa Rusiei. Muzeul are mai multe secţiuni: deportări, Călăii Basarabiei, organizaţiile de rezistenţă, deportări politice, lagăre de muncă forţate. Toate acestea arată ce a însemnat regimul de ocupaţie sovietică: teroare, deportări, execuţii în masă.

(w882)

(w882)

(w882)

După această călătorie în istorie, revenim în prezent. Marin Găbudean ia la pas cramele moldoveneşti. Descoperim astfel unicatele Basarabiei: Castel Mimi, construit în stilul unui chateau frantuzesc,

(w882)

(w882)

Mileştii Mici, care are cea mai mare colecţie de vin din întrega lume certificată Guiness Book: peste 2 milioane de sticle de vin. La Chateau Vartely participăm la o degustare de vin, la crama Asconi admirăm picturile cu vin, iar la Cricova vom fi uiţiţi să vedem rezervele de vin ale oamenilor politici, dar descoperim şi cea mai veche sticlă de vin produsă la Ierusalim în anul 1902.

(w882)

Apoi, din nou la Chişinău, Cristi Tabără face cunoştinţă cu doi pasionaţi colecţionari: soţii Ina şi Vladimir Vremea. Aceştia au un restaurant cu specific…. istoric. Parcurgem astfel încăperile şi ajungem în sala domnitorilor, sala regală, sala Unirii,

(w882)

(w882)

dar vedem şi colecţia de maşini sovietice: Volga decapotabilă, maşini prezidenţiale, primele maşini cu cutie automată, dar şi prima maşină cu aer condiţionat produsă în URSS.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Nu rataţi o ediţie bogată în unicate basarabene, la Exclusiv în România, sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 13.00, la TVR 1.

 

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu