loader
Foto

Galerie foto

De la „Mecca motocicliştilor” la „Prima evadare” din Bucureşti, pe bicicletă

Cristi Tabără şi echipa lui ne reamintesc ce potenţial turistic are ţara noastră şi ne împărtăşesc informaţii utile pentru o vacanţă " Exclusiv în România" . De văzut la TVR 1 şi TVR+, în perioada 23-25 august, de la 19.00

 

Pentru cei care au ales să-şi păstreze zile de vacanţă spre sfârşitul verii, TVR 1 continuă să vină cu noi propuneri Exclusiv în România. În această săptămână, de marţi până joi, Cristi Tabără şi echipa sa fac sugestii ce merită atenţie: descoperirea unor obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi vizitate Exclusiv în România. Echipa emisiunii a selecţionat atent şi, în această vară, ne invită să revedem unele dintre cele mai frumoase reportaje despre destinaţii spectaculoase, îmbinate cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale. Săptămâna aceasta, Cristi Tabără ne dă întâlnire la TVR 1 şi TVR+, de marţi până joi, de la 19.00.

(w882) Exclusiv i

23 august – Călători prin Banat

Echipa Exclusiv în România ajunge în zona Timişului, unde testează cea mai lungă pistă asfaltată de biciclete din ţară (37 km lungime), care leagă Timişoara de graniţa Serbiei. Apoi vizita continuă la Bastionul Terezia, ultimul din ceea ce a fost cândva cetatea Timişoara. Tot în Banat, de această dată în Banatul Montan, se află localitatea Brebu Nou, un fel de Mecca a motocicliştilor din România şi nu numai. Aici are loc, de mulţi ani, Enduromania, cunoscută mai ales în rândul celor care merg pe drumuri neasfaltate cu motocicleta, a  “enduriştilor”, atât români, dar mai ales străini. De la Beba Veche, Cristi Tabără şi echipa sa merg la Charlotemburg, singurul sat din estul Europei construit în formă circulară. Toate acestea, dar şi alte minunăţii din zona Timişului vedem marţi, de la 19.00, la Exclusiv în România.

(w882) Exclusiv i

24 august – Caraş, între pământ şi cer

Cristi Tabără ne dă o veste bună şi una rea. Cea rea este că defrişările continuă în România. Cea bună - că încă mai avem cea mai mare pădure virgină din Europa, în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului. Mergem s-o vedem şi profităm de ocazie, pentru o plimbare cu hidrobicicleta pe lacul Văliug, unul dintre cele patru lacuri de acumulare din Caraş a căror istorie ajunge înapoi în timp, până în vremea Imperiului Austro-Ungar. Ne tragem sufletul în vechea biserică romano-catolică din sat şi aflăm povestea tavanului ei, dar şi reţeta unui tort de ciocolată care se face doar la Văliug. Explorăm Peştera Comarnic, păstrată exact aşa cum a fost descoperită. Trecem cu bine de viperele din Cheile Caraşului şi ne abatem pe la croaţii din Carasova, cu hainele lor atât de apretate încât dansurile de aici sunt cu adevărat unice. Furăm câte ceva din tainele meseriei de dogar la Iabalcea şi ajungem până la 2000 m altitudine, în Munţii Ţarcului, cu un mijloc de transport rapid: elicopterul. Ponturi pentru turiştii interesaţi de această zonă aflăm miercuri, 24 august, de la ora 19.00, la Exclusiv în România.

(w882) Exclusiv i

25 august – Evadare din Bucureşti

Echipa emisiunii propune pe 25 august destinaţii pentru cei care vor să evadeze în weekend din Bucureşti, dar să nu se depărteze foarte mult de capitală. Comana, un loc unic prin frumuseţea sa, este a doua deltă ca mărime din România. Balta găzduieşte 141 de specii de păsări şi 13 specii de peşti. La Comana turiştii se pot plimba cu barca, pot face drumeţii în pădure sau să încerce traseele din parcul de aventură. La ediţia de joi, Exclusiv în România ajunge şi la Mogoşoaia, elegantul palat construit de Constantin Brâncoveanu pentru unul dintre fiii săi. Palatul Mogoşoaia este o clădire istorică din localitatea cu acelaşi nume, aflată la circa 15 km de centrul oraşului Bucureşti. Tot atunci asistăm la cel mai mare eveniment de cross country pe bicicletă din estul Europei, Prima Evadare. Cristi Tabără află mai multe despre această manifestare de la organizatori, iar jurnalistul Daniel Georgescu participă în calitate de concurent. La rândul său, turistul în misiune, Lorelei, este... cu capul în nori: zboară cu balonul la Gorneni şi îşi învinge orice teamă, experimentând saltul cu paraşuta la Clinceni.

(w882) Exclusiv i

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta Exclusiv în România. Pe timpul verii, emisiunea poate fi urmărită, de luni până vineri, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Exclusiv i

Jurnalişti: Lorelei Mihală şi Daniel Georgescu
Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu