loader
Foto

Exclusiv în România colindă ţinutul momârlanilor

Avram Iancu şi Toma Coconea, sportivi cu performanţe de nivel mondial, ne-au fost ghizi la ediţia Exclusiv în România de sâmbătă, 31 decembrie, ora 19.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Se spune că momârlanii sunt urmaşii dacilor liberi, iar obiceiurile lor sunt cu adevărat unice. Îi vom cunoaşte la ei acasă, la Petroşani, în ultima ediţie Exclusiv în România, cea din 31 decembrie. Începând cu ora 19.15, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ vom fi călăuziţi de un ghid deja faimos, nu numai datorită numelui său istoric, ci şi datorită performanţei pe care a înregistrat-o: Avram Iancu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren.

Tot la Petroşani, reporterul Cristina Madgearu întâlneşte un alt om al recordurilor: Toma Coconea, ultramaratonist de nivel mondial, singurul concurent care a participat la toate ediţiile competiţiei Red Bull X-Alps, parcurgând mii de kilometri în alergare şi zbor cu parapanta. Îl vom vedea în filmări realizate pe locurile de unde şi-a luat zborul pentru prima dată.

(w882)

Fără parapantă, dar cu ajutorul unor vajnici măgăruşi, echipa emisiunii ajunge, apoi, la Lacul Zănoaga, din Retezat, cel mai adânc lac glaciar din România. Şi, în ciuda vremii potrivnice, se încumetă să facă circuitul lacurilor cu nume de fete: Lia, Ana, Viorica, Florica. Printre picături de ploaie, cei care fac expediţia gustă şi o porţie de păstrăv la grătar, pe malul Râului Mare, în comuna Râu de Mori.

(w882)

Jurnalist: Cristina Madgearu

Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu