loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: Caraş, între pământ şi cer

Sâmbătă, 23 mai, de la ora 18:00, la TVR 1 şi TVR HD, echipa „Exclusiv în România” ne-a propus o călătorie în zona Caraşului.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Aşa cum spune un banc clasic, Cristian Tabără ne-a adus o veste bună şi una rea. Cea rea este că defrişările continuă în România. Cea bună: încă mai avem cea mai mare pădure virgină din Europa, în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului. Am mers s-o vedem şi am profitat de ocazie ca să facem o plimbare cu hidrobicicleta pe lacul Valiug, unul dintre cele patru lacuri de acumulare din Caraş, a căror istorie ajunge înapoi în timp până în vremea Imperiului Austro-Ungar.

Ne-am tras sufletul în vechea biserică romano-catolică din sat şi am aflat povestea tavanului ei, dar şi reţeta unui tort de ciocolată care se face doar la Valiug. Am explorat Peştera Comarnic, peştera turistică păstrată exact aşa cum a fost descoperită.

Am trecut cu bine de viperele din Cheile Caraşului şi ne-am abătut pe la croaţii din Carasova, cu hainele lor atât de apretate încât dansurile de aici sunt cu adevarat unice.

Am furat câte ceva din tainele meseriei de dogar la Iabalcea şi am ajuns până hăt-departe, la 2000 m altitudine, în Munţii Ţarcului, cu un mijloc de transport rapid: elicopterul.

Toate ediţiile emisiunii Exclusiv în România sunt disponibile online pe TVR+.

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu