loader
Foto

„Exclusiv în România”, acasă la Arsenie Boca | VIDEO

Pe 26 decembrie, de la ora 17.10, la TVR 1, Cristi Tabără ne-a invitat în Apuseni, la Vaţa de Jos, să participăm la obiceiuri locale de Crăciun.

 

De Crăciun, Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România” ne-au invitat la Vaţa de Jos, în inima Apusenilor, pe tărâmul în care a văzut lumina zilei părintele Arsenie Boca. Un ţinut în care frumuseţea ce-ţi taie respiraţia se îmbină cu tradiţia şi spiritualitatea.

(w882) Vata de Jo

Primul popas este pe dealul Bujoara, unde se află casa în care s-a născut cel supranumit „Sfântul Ardealului”. Nu departe de casa din lemn şi chirpici ce stă parcă de strajă peste Ţara moţilor, pe altă vale, la Ciungani, localnicii au aflat un izvor cu ape tămăduitoare. Izvorul de leac nu pare a fi doar o legendă, mărturii despre vindecările sale dând chiar preotul satului, Gheorghe Bisorca.

(w882) izvorul cu

Tot în comuna ce a dat României pe unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului trecut, a văzut lumina zilei şi taragotistul Pera Bulz. Tezaur uman viu UNESCO, artistul şi-a modelat muzica după duhul locurilor sale natale.

Localnicii din Vaţa de Jos, o comună cu 13 sate, ţin încă la şezătorile lor, astfel că, de Crăciun, participăm şi noi la una dintre ele, prin intermediul lui Cristi Tabără şi al echipei „Exclusiv în România”.

(w882)

(w882) pricesne

Cum Crăciunul este aproape, la Vaţa de Jos umblă cete de colindători, pe care îi întâlneşti prin sat, îmbrăcaţi în straie populare. Ne bucurăm de atmosfera de sărbătoare, ascultând o priceasnă interpretată de Vlad Linţă, unul dintre tinerele talentele locale. Şi tot acolo, asistăm şi la un obicei ce precede Crăciunul românilor de când lumea, tăiatul porcului şi prepararea lui după datini.

(w882) taiatul po

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu