loader
Foto

Eveniment TVR Internațional: Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni | VIDEO

Miercuri, 8 noiembrie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, am urmărit o ediție "Eveniment TVRi" despre Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni 2023.

 


.
În urmă cu 4 ani, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din dorința de cunoaștere, de schimbare şi de a contribui la dezvoltarea României, s-a născut Forumul Studenților Români de Pretutindeni. Patru organizații studenţeşti şi-au dat mâna pentru ideile și idealurilor generației lor: Asociația Tineretul ONU din România, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, Liga Studenților Români din Străinătate și Uniunea Studenților din România. Şi în 2023, Bucureștiul a fost gazda celei de-a treia ediții a Forumului Studenților Români de Pretutindeni. Aproximativ 150 de tineri din țară și străinătate (Olanda, Germania, Franța, Anglia, Italia, Spania) s-au reunit Acasă.

(w882)Pentru probleme importante cu care se confruntă societatea, au dezbătut, identificat şi înaintat soluții decidenților politici pentru a fi implementate.

O inițiativă îndrăzneață a studenților români din locuri diferite de lume, cu experiențe diverse, cu spirit de unitate și progres, frumoşi, îndrăzneți, energici, entuziaști și curajoși. O forţă uriaşă care învaţă să fie o comunitate unită, o forţă care susținută, ar putea genera evoluţii importante în România.

(w882)De departe, mesajul cel mai emoţionant adresat atât de organizatori, cât şi de reprezentanţii Guvernului, e îndemnul la unitate al studenților români de pe toate continentele.

Fiecare tânăr, indiferent unde este, poate aduce o schimbare pentru țara natală. Împreună, toate energiile adunate, pot fi motorul progresului şi împlinirii visului de a fi utili României.

(w882)Forumul Studenților Români de Pretutindeni, o voce care se vrea auzită, care vorbeşte despre a auzi vocea celorlaţi şi, printre multe alte mesaje importante, transmite că „Nu totul se rezumă la bani...”.

(w882)
***

Directori imagine: Claudiu Petringenaru / Florinel Dumitru
Editor imagine Mihaela Chiper
Realizator tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

 

 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi

O discuție necesară în fiecare zi

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu