Istoricul Mark Galeotti, profesor de onoare la University College London, explică la “Breaking Fake News”, comportamentul paranoid al unor politicieni de ieri şi de azi. Interviul integral realizat de Marian Voicu se vede la TVR 1, pe 25 mai, ora 22.45.
Rusia a pornit un război pe scară largă împotriva Ucrainei pe care Vestul nu îl credea posibil. Putin ne spune că a declanșat un război împotriva naziștilor, ereticilor, globaliștilor, homosexualilor, este Lupta între Bine și Rău, Apocalipsa.
În urmă cu 6 decenii, profesorul american Hofstadter dezvolta teoria privind comportamentul paranoid al politicienilor care susțin acest tip de discurs. Astăzi se vorbește de tulburare de personalitate paranoidă.
Dar este Putin paranoic? Sau un lider abil? Este frustrat, dement, bolnav sau doar un dictator care îl are ca model pe Stalin?
Istoricul Mark Galeotti, profesor de onoare la University College London, este invitatul special al emisiunii “Breaking Fake News”, în care va analiza şi explica acţiunile şi comportamentul lui Vladimir Putin. Interviul integral realizat de Marian Voicu va putea fi urmărit la TVR 1, miercuri, 25 mai, ora 22.45.
Mark Galeotti, expert britanic în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei, a ținut de curând la Ateneul Român o conferință despre Vladimir Putin și despre ce nu înțelege Occidentul despre Putin. Mark Galeotti e şi autor prolific, printre cele mai recente cărți ale sale numărându-se: „O scurtă istorie a Rusiei” (apărută în 2021, la Humanitas), Armies of the Russian-Ukrainian War (2019), „Hai să vorbim despre Putin!” (lansată în 2019 şi publicată de Humanitas în 2021).
Astăzi luptele se dau nu doar în viața reală, ci și pe rețelele sociale. Armatele de troli sunt cele care dau bătălia pentru mințile oamenilor. Detaliază Tatiana Țarfulea, la „Conspirația săptămânii”. Tot miercuri, la “Breaking Fake News”, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării, realizată de jurnalistul Marian Voicu.