loader
Foto

Galerie foto

Emisiunea „Istoria literaturii române contemporane, cu Alex Ștefănescu”, difuzată la TVR Cultural din 4 martie

TVR Cultural difuzează, în memoria criticului literar Alex Ștefănescu, emisiunea „Istoria literaturii române contemporane, cu Alex Ștefănescu”, începând de luni, 4 martie, de la ora 21.50, cu reluare a doua zi, de la ora 11.50.

 

Emisiunea lui Alex Ștefănescu despre scriitorii români contemporani a fost difuzată la TVR Cultural între anii 2007 și 2009 și este formată din 62 de ediții.

Regia emisiunii care va fi transmisă din 4 martie, semnată de Andrei Măgălie, este una inedită: s-au folosit panouri de sticlă în care se proiectează imagini din arhiva TVR cu scriitorii despre care povestește Alex Ștefănescu.

Realizator: Andrei Măgălie. Producător: Lucia Constantinescu.

Emisiunea este difuzată la TVR Cultural de luni până duminică, de la ora 21.50 (luni-vineri, cu reluare 11.50 a doua zi) și 18.50, pentru zilele de sâmbătă și duminică.

În anul 2008, emisiunea „Istoria literaturii române contemporane, cu Alex Ștefănescu” a primit Premiul APTR pentru emisiuni culturale.

Alex Ștefănescu a mai realizat, la Televiziunea Română, „Tichia de mărgăritar” şi „Iluminatul public”.

În anul 2005, Alex Ștefănescu a publicat lucrarea „Istoria literaturii române contemporane”, de la 1940, de unde o lăsase George Călinescu, și până în prezent. Lucrarea a fost premiată de Academia Română și Uniunea Scriitorilor.

(w882) Alex Ștef

Temele primelor șapte episoade din „Istoria literaturii române contemporane”:

Urmăriți aici interviul realizat de Daniela Zeca Buzura cu Alex Ștefănescu, la „Mic dejun cu un campion”, în anul 2017.

Alex Ștefănescu s-a stins din viață duminică, 25 februarie, la 76 de ani. Este autorul a mii de articole de critică literară. A scris, de asemenea, dramaturgie şi scenarii pentru televiziune, precum scenariul pentru serialul de televiziune „Căsătorie imposibilă”, difuzat de Televiziunea Română în anii 2000.

Cea mai recentă lucrare publicată de Alex Ștefănescu este din 2022: „Despre impuritatea literaturii”.

CITIȚI ȘI: IN MEMORIAM ALEX ȘTEFĂNESCU. PRODUCĂTOAREA TVR ILEANA PLOSCARU: „CĂRŢILE ERAU UMBRA ŞI CREDINŢA LUI, SCOPUL ŞI LINIŞTEA SA”

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu