De Paşti, Familia Regală deschide porţile castelului de la Săvârşin echipei „Exclusiv în România”. Sâmbătă, 7 aprilie, ora 18.00, la TVR 1 şi TVR HD, aflăm sursa de inspiraţie a meniului regal, dar mergem şi în Munţii Apuseni şi la Mănăstirea Maria Radna din Lipova.
„A le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu”, afirmă Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei în prefaţa „Cărţii Regale de Bucate”.
Cu generozitate şi ospitalitate, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au primit echipa „Exclusiv în România”, la reşedinţa de la Săvârşin, prilej de amintiri despre Paştele în Familia Regală, în exil şi în România şi despre sărbătorile petrecute aici, de-a lungul timpului.
„Cartea Regală de Bucate” semnată de Majestatea Sa Margareta este sursa de inspiraţie pentru meniul de Paşte pe care îl pregătesc Cristi Tabără şi „turistul în misiune” Lorelei Mihală. Volumul adună poveşti şi reţete din Familiile Regale ale lumii – Majestatea Sa Regele Mihai, Regina Ana, Regina Mamă Elena – Amama, cum o numea Majestatea Sa Margareta, Principele de Wales, Regina Sofia a Spaniei şi Ducele de Aosta.
Ediţia de sâmbtătă, 7 aprilie, ne poartă la Moneasa, „perla Munţilor Apuseni,” cum era numită în vechime şi la Mănăstirea Maria Radna din Lipova, o bijuterie arhitectonică.
„Paşte Regal”, sâmbătă, 7 aprilie, ora 18.00, TVR 1, la „Exclusiv în România”.